37.3 C
Belgrade
22/06/2024
radionice Srbija

Radionica kreativnog pisanja, peta sezona

Topolska 18 i udruženje Hila pozivaju sve zainteresovane da se prijave za učešće u petoj sezoni Radionice kreativnog pisanja i čitanja kratke priče.

Radionicu vode pisac Srđan Srdić i Vladimir Arsenić, književni kritičar, prevodilac i urednik časopisa Ulaznica. Srdić i Arsenić poznati su i kao idejni tvorci izdavačke kuće Partizanska knjiga.

Radionica traje od početka oktobra 2017. do kraja juna 2018. Susreti se održavaju svake druge subote u Topolskoj 18. Ukupna cena devetomesečnog kursa iznosi 22.500 dinara (u devet mesečnih rata).

Kurs podrazumeva vežbe iz kreativnog čitanja i pisanja, kontakte s izdavačima i urednicima u zemlji i regionu, kao i objavljivanje najboljih radova u štampanoj brošuri i na internetu.

Nakon prve četiri sezone, neke od nastalih priča nagrađene su i pohvaljene na relevantnim lokalnim i regionalnim konkursima (Apatin, Zagreb, Pirot), čitane na književnim večerima u sedam gradova Srbije (Kikinda, Zrenjanin, Pančevo, Beograd, Požarevac, Novi Sad, Sombor), a objavljene su i zbirke priča Elvira je sanjala Vladimira Bulatovića, Izohipse Denisa Čokića, Smrt u Bašaidu Miroslava Ćurčića i Svaka dobija Dimitrija Bukvića, nekadašnjih polaznika Radionice.

Prezentacija dosadašnjeg rada Radionice kreativnog pisanja biće održana u Topolskoj 18  u nedelju, 10.9.2017. godine, s početkom u 19 časova.

Svi zainteresovani mogu da pošalju svoj CV i motivaciono pismo na e-mail hilazrenjanin@gmail.com najkasnije do 25. 9. 2016. godine. Minimalan broj polaznika je deset, a maksimalan trideset.

Slične vesti