37.3 C
Belgrade
22/06/2024
28. jun radionice Srbija

Radionica kreativnog pisanja, letnji kurs

Udruženje Hila poziva sve zainteresovane da se prijave za učešće u letnjem onlajn kursu Radionice kreativnog pisanja i čitanja kratke priče.

Radionicu kreativnog pisanja već devetu sezonu vode pisac Srđan Srdić i Vladimir Arsenić, književni kritičar, prevodilac i urednik časopisa Ulaznica. Srdić i Arsenić poznati su i kao idejni tvorci i vlasnici izdavačke kuće Partizanska knjiga.

Radionica traje od početka jula 2024. do kraja septembra 2024. Susreti se održavaju svake druge subote, onlajn. Ukupna cena tromesečnog kursa iznosi 12.000 dinara (u tri mesečne rate).

Kurs podrazumeva vežbe iz kreativnog čitanja i pisanja, kontakte s izdavačima i urednicima u zemlji i regionu, kao i objavljivanje najboljih radova u štampanoj brošuri i na internetu.

Nakon prvih osam sezona, neke od nastalih priča nagrađene su i pohvaljene na relevantnim lokalnim i regionalnim konkursima (Apatin, Zagreb, Pirot, Kikinda), čitane na književnim večerima u sedam gradova Srbije (Kikinda, Zrenjanin, Pančevo, Beograd, (Požarevac, Novi Sad, Sombor), a objavljene su i zbirke priča Elvira je sanjala Vladimira Bulatovića, Izohipse Denisa Čokića, Smrt u Bašaidu Miroslava Ćurčića, Svaka dobija Dimitrija Bukvića, Pustite im laganu muziku Dragane Mokan, Produžetak vrste Miljana Milanovića i Neki drugi Ljiljane D. Ćuk, nekadašnjih polaznika Radionice.

Svi zainteresovani mogu da pošalju svoj CV i motivaciono pismo na e-mail hilazrenjanin@gmail.com najkasnije do 28. 6. 2024. godine.

Slične vesti