32.1 C
Belgrade
24/06/2024
01. jul fantastika i horor književnost kratke priče region rokovi u julu stalni konkursi

Natječaj za uvrštavanje u zbornik književne fantastike 2024.

Portal „Očaravanje“ i časopis „Sapphoart“ i ove godine raspisuju književni natječaj za uvrštavanje u elektronički zbornik priča književne fantastike. Do sada smo objavili tri zbornika priča književne fantastike pod zajedničkim nazivom „Iza uma“.

O žanru književne fantastike već smo pisali i nadamo se da surova stvarnost prvog stadija kapitalizma nije skrenula misli i interes ljudi samo na ono realno i svakidašnje; na golu stvarnost u kojoj puko preživljavanje postaje važnije od duhovnosti i maštanja. Nadamo se da skokovit zamah razvoja znanosti i tehnologije pruža neiscrpno područje sadržaja i tema koje danas nazivamo književnom znanstvenom fantastikom.

Kako smo već u prijašnjim natječajima naglasili, od autora i autorica očekujemo da na svoj način propitkuju stvarnost, da nemoguće prikažu mogućim, da pišu o onome što se stvara „iza uma“.

Lektorirane priče (na A4 formatu, razmak između redaka normal, Times New Roman, font 12) šaljite na adresu: marijajuracic@net.hr do 1. 07. 2024.

Na vrhu dokumenta navedite svoje ime i prezime, državu u kojoj živite i e – mail adresu.

Priče ne smiju biti duže od 10 stranica i ne smiju biti objavljene u nekom zborniku. Ukoliko imate dara za crtanje/slikanje, slobodno nam priložite i ilustraciju vlastite priče.

Radove ne honoriramo.

Za plagirane sadržaje ne odgovaramo.

Izborno povjerenstvo:

Marija Juračić, prof.

Zoran Hercigonja: mag.edu. inf.

Josip Ergović, prof.

Slične vesti