35.8 C
Belgrade
15/07/2024
30. april književnost konkursi za mlade autore poezija region rokovi u aprilu Srbija

Конкурс за Награду „Милутин Бојић“ за младе песнике за 2024. годину

Библиотека „Милутин Бојић“ расписала је конкурс за Награду „Милутин Бојић“ за 2024. годину за младе песнике. Наградни конкурс установљен је 2014. године уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије.

Право учешћа на конкурсу имају млади песници до 35 година, а победнику ће као награда бити уручена повеља и одштампана књига песама у издању библиотеке.

Пропозиције:

А)  Песници достављају циклус од најмање 10, а највише 30 песама.

Б) Радове потписати шифром. Решење шифре, као и циклус песама, послати  на имејл konkurs@milutinbojic.org.rs с назнаком „За песнички конкурс“ у два одвојена Ворд фајла: у првом су песме потписане шифром, а у другом је решење шифре с пуним именом и презименом, адресом, бројем телефона и имејл адресом. 

В) Учесницима конкурса се не плаћа ауторско право, а радови се не враћају.

 Конкурс је отворен од 15. марта до 30. априла 2024. године.

 Одлуку о најбољем донеће жири у чијем су саставу угледни књижевни критичари Милета Аћимовић Ивков (председник жирија) и Слађана Илић, као и песник Дарко Даничић.

Проглашење победника конкурса биће одржано на дан библиотеке, 19. маја 2024, у матичном одељењу библиотеке у Београду.

Установљењем Награде „Милутин Бојић“ библиотека жели да афирмише и подстакне стваралаштво младих и даровитих песника, као и да на тај начин популарише поезију. Конкурсом нарочито желимо да подсетимо на живот и дело великог српског песника Милутина Бојића. Због тога је пожељно да приспели радови буду писани у духу поезије самог Милутина Бојића. Сва дела Милутина Бојића могу се пронаћи у Дигиталној библиотеци „Милутин Бојић“: digitalna.milutinbojic.org.rs. 

Уверени смо да конкурсом за Награду „Милутин Бојић“ омогућавамо да се на књижевној сцени појаве нова и вредна имена српске поезије. 

За све ближе информације заинтересовани могу да се јаве на имејл: konkurs@milutinbojic.org.rs или позову на телефон 011/3242-418 (Олга Јечменица).

Slične vesti