35.8 C
Belgrade
16/07/2024
region

ČASOPIS “AVLIJA“ PREDSTAVLJEN U ISTANBULU

U Istanbulu je otvoren 8. Međunarodni sajam časopisa na kojem učestvuju izlagači iz preko 60 zemalja svijeta. Ukupno je izloženo 938 različitih redovnih izdanja časopisa kao i 500 specijalnih izdanja, a među njima je i časopis za kulturu, književnost i društvene teme “Avlija“ koji izlazi u Rožajama.
Sajam je otvoren uz visoke zvanice iz ministarstava kulture i turizma te uz prisustvo poznatih imena iz svijeta novinarstva i književnosti.
Prema riječima organizatora, ovaj sajam svake godina okuplja sve veći broj učesnika te je veoma dobra platforma za proširivanje saradnje među izdavačima što je i osnovni cilj sajma.
Časopis “Avlija“ se uz lepezu svojih ostalih izdanja predstavio na ovom sajmu, a prema riječima Mirze Lubodera ovo je drugo po redu pojavljivanje Rožajaca, gdje je “Avlija“ prepoznata kao časopis koje baštini i prezentuje istinske kulturno-historijske vrijednosti i njihovu univerzalnu dimenziju bilježi na originalan način uz autentične dokumentarne prikaze što “Avliju“ svrstava u kosmopolitske prenosioce pisane riječi naglasili su organizatori sajma.
Sajam će trajati od 4. do 9. maja od 10 do 20 časova.

Slične vesti

1 comment

Vesna 06/05/2017 at 12:15

Pozdrav i čestitke za kolege iz Rožaja!Sretno!Vesna Radovic

Comments are closed.