25.8 C
Belgrade
30/05/2024
putopis region Srbija

V Amity konkurs za Draganovu nagradu

Petu godinu za redom, Udruženje građana „Snaga prijateljstva“ – Amity i portal Penzin Vas pozivaju da učestvujete sa svojim radom na Konkursu za „Draganovu nagradu“ za najbolji putopis starijih osoba. 
Ovim konkursom nagrađujemo najbolje putopisne radove u pet kategorija: 1. Najbolja ženska putopisna priča 2. Najbolja muška putopisna priča 3. Najbolja priča o putovanju po Srbiji 4. Najbolja priča o putovanju u inostranstvo 5. Najbolja putopisna pesma 
Uslovi za učestvovanje na konkursu su: • autor/ka putopisnog rada treba da ima najmanje 60 godina, • u zaglavlju prve strane potrebno je navesti kojoj od pet kategorija rad pripada, • putopisni rad može da bude do maksimum pet kucanih strana, • poželjno je da font slova bude Times New Roman, veličina slova 12, • ukoliko želite da pišete rukom, molimo vas da pišete čitkim štampanim slovima, • autor/ka može poslati samo jedan putopisni rad, • na kraju rada, potrebno je napisati podatke o autoru/ki: ime i prezime, datum rođenja, zanimanje u aktivnom periodu života, adresa stanovanja, telefon fiksni ili mobilni, e-meil adresa (ukoliko je autor/ka ima). 
Nagrađeni putopisni radovi će biti objavljeni u posebnoj publikaciji, a zajedno sa radovima koji su dobili posebne pohvale, biće objavljeni i na portalu Penzin.rs i internet stranici Amity-a. Stoga molimo učesnike konkursa da na kraju putopisnog rada naznače da li su saglasni da se, ukoliko uđe u izbor, njihov rad i objavi. 
Konkurs traje od 1. januara do 1. marta 2019. godine.
Putopisne radove treba poslati na adresu: Amity, ulica Pariske komune 1/12, 11070 Novi Beograd, sa naznakom: „Za konkurs“ ili elektronskim putem na mejl adresu: mira@amity-yu.org takođe sa naznakom u nazivu pisma „Za konkurs“. Žiri će svoju odluku o izboru najboljih putopisnih radova saopštiti do 1. maja 2019. godine. 
Za autore najboljih putopisnih radova u svih pet kategorija i njihove prijatelje, u toku juna 2019. godine, biće organizovano nagradno putovanje po Srbiji. Svi učesnici Konkursa će biti pozvani na književne večeri koje će biti organizovane tokom maja i početkom juna 2019. u nekoliko gradova u Srbiji na kojima će se predstaviti autori pristiglih putopisnih radova. Ovom inicijativom doprinosimo promociji aktivnog i dostojanstvenog starenja u Srbiji.  

Tekst konkursa dostupan je i na Amity internet stranici: http://www.amity-yu.org/wp-content/uploads/2018/12/Konkurs-za-najbolji-putopis-starijih-2019.pdf
Unapred hvala i srdačan pozdrav,Mira Satarić

Slične vesti