35.8 C
Belgrade
16/07/2024
radionice Srbija

Radionica kreativnog pisanja, jedanaesta sezona

Udruženje Hila poziva sve zainteresovane da se prijave za učešće u radu Radionice kreativnog pisanja i čitanja kratke priče.

Radionicu kreativnog pisanja već jedanaestu sezonu vode pisac Srđan Srdić i Vladimir Arsenić, književni kritičar, prevodilac i urednik časopisa Ulaznica. Srdić i Arsenić poznati su i kao idejni tvorci i vlasnici izdavačke kuće Partizanska knjiga.

Radionica traje od početka oktobra 2023. do kraja juna 2024. Susreti se održavaju svake druge subote, uživo i onlajn, u zavisnosti od sastava grupa. Ukupna cena tromesečnog kursa iznosi 36.000 dinara (u devet mesečnih rata).

Kurs podrazumeva vežbe iz kreativnog čitanja i pisanja, kontakte s izdavačima i urednicima u zemlji i regionu, kao i objavljivanje najboljih radova u štampanoj brošuri i na internetu.

Nakon prvih deset sezona, neke od nastalih priča nagrađene su i pohvaljene na relevantnim lokalnim i regionalnim konkursima (Apatin, Zagreb, Pirot, Kikinda), čitane na književnim večerima u sedam gradova Srbije (Kikinda, Zrenjanin, Pančevo, Beograd, (Požarevac, Novi Sad, Sombor), a objavljene su i zbirke priča i romani Vladimira Bulatovića, Denisa Čokića, Miroslava Ćurčića, Dimitrija Bukvića, Dragane Mokan, Miljana Milanovića i Ljiljane D. Ćuk, nekadašnjih polaznika Radionice.

Svi zainteresovani mogu da pošalju svoj CV i motivaciono pismo na e-mail hilazrenjanin@gmail.com najkasnije do 25. 9. 2023. godine.

Slične vesti