37.3 C
Belgrade
22/06/2024
Milutin Ogrizović nove knjige Presing izdavaštvo Srbija

Milutin Ogrizović – Civilizacije novih masa

U prodaji je filozovsko delo Milutina Ogrizovića – Civilizacije novih masa. Knjiga je izdata u Presingovoj ediciji Nova reč, koja objavljuje savremene filozofske, sociološke, književne i slične polemičke tekstove. Knjiga govori o „novim masama“ i načinima na koji ova civilizacijska tekovina vlada savremenim svetom.

Iz sadržaja knjige:

Viši racio nezaustavljivo nadolazećih „redova“ novih masa ne može se više meriti razumom starog čoveka, niti razum starog čoveka-materije i duha taj racio višeg neodređenja čoveka novih masa uopšte oseća. Nijedna spoznaja do sada u čovekovom toku, osim genijalne spoznaje zapadne funkcijske matematike, izrečeni čovekov vrednosni prevoj nije mogla „dekodirati“.
Dok je stari-materijalni čovek sve svoje spoznaje „dekodirao“ kroz formu proste algebarske faktorizacije, kroz koju je za sebe i za svoje mase uvek tražio nešto zajedničko – neku istoriju, nove mase započinju da žive u toku jedne više-sudbinske neodređenosti.
Spoznaja je kakvu je samo genijalnost funkcijske matematike , i ti one neodređene-diferencijalne, novom sudbinskom čoveku davno predstavila, i sa tom spoznajom ga strpljivo čekala, i uistinu sa novi masama i dočekala…

Knjiga se može naručiti po ceni od 600 din.

NARUDŽBENICA

    CAPTCHA ImageChange Image

    Slične vesti