22.9 C
Belgrade
23/07/2024
konkursi za mlade autore kutak za mlade Srbija

Konkurs za mlade pesnike 2o18.

Kulturni centar Mladost Futog organizuje i ove godine KONKURS ZA NAJLEPŠU DEČJU LJUBAVNU PESMU .

Molim Vas da objavite informaciju o literarnom konkursu  našeg Centra. Sve informacije možete dobiti na brojeve 021 895 225 i  060 320 56 01.

Zahvalni na saradnji,

KC Mladost Futog

Aleksandra Dobrin

KONKURS za najlepšu dečju ljubavnu pesmuLJUBAV (ni)JE  SAMO REČ…“ Kulturnog centra „Mladost“  Futog (Cara Lazara 42) otvoren je do 14.februara, do kada mladi pesnici svoju pesmu mogu da pošalju na mail: konkurs.ljubav@gmail.com.

Pravo učešća imaju mladi pesnici  uzrasta do 15 godina i na konkursu  mogu da učestvuju sa JEDNOM pesmom, na temu ljubavi.

Radovi se mogu dostaviti : u elektronskoj formi na  konkurs.ljubav@gmail.com  ili   na adresu:

KC Mladost Futog, Cara Lazara 42 , Futog 21 410  ( radovi moraju biti otkucani ).

Članovi žirija su: Dušan Pop Đurđev, pesnik i direktor Zmajevih dečjih igara; Katarina Novaković, rukovodilac Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke  u Novom Sadu i Aleksandra Rajak, direktor KC Mladost.

Biće nagrađeno devet autora – dodeljuju se tri nagrade za mlađi uzrast do IV razreda, tri nagrade za stariji (do 15 godina) i tri FB nagrade – za tri pesme koje budu imale najviše sviđanja. Pesme će biti objavljene 21.februara na fb stranici KC Mladost Futog, a glasanje će trajati do 28.februara u podne.

Takođe, 50 najlepših pesama biće objavljeno u zbirci pesama “Pesmarica”.

Najlepše pesme biće izvedene i nagrađene na Poetskom druženju LJUBAV (NI)JE SAMO REČ…“  koja će se održatu u KC-u Mladost, u subotu 17.marta 2018. u 12:00.

Slične vesti