Конкурс за књижевну награду „Бранко Миљковић“

Filed under: konkursi za objavljena dela,poezija,Srbija |

Branko MiljkovićПочетком следеће године биће додељена по 46. пут угледна награда за поезију БРАНКО МИЉКОВИЋ. Награду додељује Град Ниш а организатор је Нишки културни центар. Жири планира да име добитника награде буде објављено 29. јануара 2017. године, на дан рођења Бранка Миљковића, а свечани чин доделе ће уследити током фебруара или марта 2017. године у Градској кући у Нишу. Награда се састоји од повеље и новчаног износа.

У конкуренцију за награду улазе сва прва издања књига поезије објављених на српском језику током 2016. године. Неће се узимати у обзир поновљена издања, издања објављена ранијих година, избори из поезије, антологије и слично.

Молимо издаваче или ауторе да нам што пре, а најкасније до 1. децембра 2016. године, пошаљу 3 примерка објављених књига поезије које испуњавају услове да буду у конкуренцији за награду.

Уколико поједини издавачи или аутори објаве књиге поезије и током децембра 2016. године, молимо да их одмах по објављивању пошаљу на адресу НКЦ-а.

Књиге слати на адресу: НКЦ, Станоја Бунушевца бб, Ниш 18000 (за награду „Бранко Миљковић“).

Жири ће радити у саставу: Томислав Маринковић, књижевник из Шапца, Др Драгана В. Тодоресков, књижевни критичар и историчар књижевности из Новог Сада и Јелена С. Младеновић, докторанткиња филологије из Ниша.

Информације на телефон (018) 595-055 / 595-740 или путем мејла goran.stankovic@nkc.org.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*