37.3 C
Belgrade
22/06/2024
15. septembar esejistika književnost kratke priče poezija region rokovi u septembru

Književni konkurs “Ulaznica 2024”

Časopis “Ulaznica” i Gradska narodna biblioteka “Žarko Zrenjanin” u Zrenjaninu raspisuju Književni konkurs “Ulaznica 2024” za neobjavljene priče, pesme i eseje.

Pravo učešća na konkursu “Ulaznica2024 imaju svi autori/ke koji pišu na srpskom, hrvatskom, bosanskom i crnogorskom jeziku.

Rok za slanje radova je 15. septembar 2024. godine.

Radovi se šalju isključivo elektronskom poštom na adresu: konkursulaznica2024@gmail.com

Radovi ne smeju da budu prethodno objavljeni. Tekst se smatra objavljenim ukoliko se nalazi u knjizi, časopisu i/ili na internetu pre objavljivanja saopštenja žirija Književnog konkursa “Ulaznica 2024”.  

Pesme, priče ili eseje treba potpisati šifrom, a rešenje šifre sa ličnim podacima, adresom, brojem telefona i e-mail adresom autora/ke šalje se u posebnom Word dokumentu ili odgovarajućem fajlu koji se šalje uz fajl s radovima.

Moguće je poslati najviše do 5 pesama, 3 priče i 3 eseja, s tim da je otvorena mogućnost konkurisanja u sve tri kategorije.

Dužina pojedinačne priče ili eseja ne treba da prelazi 10.000 slovnih mesta, uključujući i razmake.

Odluku o nagradama, koje se sastoje od novčanog iznosa, diplome i objavljivanja u posebnom broju časopisa Ulaznica, doneće žiri koji će imenovati redakcija časopisa.  

Proglašenje dobitnika i uručenje nagrada upriličiće se na završnoj svečanosti u Gradskoj narodnoj biblioteci “Žarko Zrenjanin” u Zrenjaninu 6. decembra 2024. godine u 19 časova. Tom prilikom biće promovisan novi broj “Ulaznice” u kojem će biti objavljeni nagrađeni radovi.

Kontakt za dodatne informacije: +38123566210 ili zrulaznica@gmail.com

Slične vesti