27.8 C
Belgrade
19/07/2024
drama poezija proza Srbija

КЊИЖЕВНИ КОНКУРС „Ниси сама, пријави насиље!“

Поводом међународног дана борбе против насиља над женама
Као подршка акцији „16 дана активизма“ која траје од 25.новембра до 10. децембра, када се обележава Међународни дан људских права, Народна библиотека Ћићевац уз помоћ и подршку општине Ћићевац расписује јавни конкурс за најбољи рад писан у прози, поезији или као драмско дело на тему: „Да ли да ћутим?“

Конкурс је расписан по први пут ове године и може постати традиционални.

ПРОПОЗИЦИЈЕ: Право учешћа на конкурсу имају особе старије од 21. године са пребивалиштем или боравиштем на територији Расинског округа, као и особе рођене на овом географском подручју. Радови требају бити написани на српском језику и дозвољено је конкурисање са највише два рада која нису до сада објављена. Радови треба да буду написани у електронској форми (World ili PDF), а појединачни рад не би требало да буде дужи од 1000 компјутерских карактера (до 500 речи). Читав конкурс је планиран да се реализује „Online“ па је неопходно радове послати путем е-поште на адресу: knjizevnikonkursnbcicevac@gmail.com.

Подаци о аутору са краћом биографијом се достављају такође путем е-поште у посебном документу (фајлу) да би чланови жирија радове добили од организатора под шифром.

Жири ће сачињавати три члана, један из ћићевачке библиотеке, један из кабинета председнице општине Ћићевац док ће трећи члан бити ангажован из просвете са стручним звањем – професор српског језика и књижевности.

Рок за достављање радова је 05. децембар 2020.године а рок за проглашење победника (прво, друго и треће место) је 09. децембар до 15 сати. Резултати ће бити јавно објављени на сајту Народне библиотеке Ћићевац и путем медија, а награде које је обезбедила општина Ћићевац биће послате поштом.

Прва награда је уметничка слика нашег познатог сликара Зорана Анђелковића рађена техником „уље на платну“ са мотивима из нашег краја. У Ћићевцу,

За организатора,

НБ Ћићевац

27.11.2020. године

Мишел Радовановић- директор

Slične vesti