37.3 C
Belgrade
22/06/2024
poezija Srbija

5. међународни трифундански конкурс за поезију

На основу одлуке Управног одбора, Клуб писаца „Вуково перо“ из Лознице, поводом Светог Трифуна- крсне славе Клуба, расписује
 5.  MЕЂУНАРОДНИ ТРИФУНДАНСКИ  К О Н К У Р С
 ЗА ПОЕЗИЈУ, НА ТЕМУ: 
1.- О виноградарству, традицији и обичајима везаним за дан Светог Трифуна2.- О вину и љубави 
Право учешћа имају сви песници из Републике Србије и иностранства.
Сваки аутор може конкурисати на обе теме, са највише три песме по теми. 


Ове године, због пандемије, конкурише се искључиво електронски на маил.Песме куцане у једном ворд документу (фонт 11) потписане шифром, и други ворд докуменат са кратком биографијом, бројем телефона, поштанском и мејл адресом, слати на маил: rundic59@gmail.com
Све песме морају бити на српском језику (ћирилица или латиница) или са преводом на српски језик ако су писане на другим језицима. Песме не смеју бити дуже од 32 стиха. Пристигли радови на конкурс, не враћају се ауторима, нити хонораришу, а организатор задржава право да их евентуално објави у заједничком зборнику.
Стручни жири ће одабрати најбоље песме и предложити три песме за похвалу и три песме за награду  у свакој категорији. Укупно шест похвала и шест награда.
Похваљеним ауторима песама биће уручене пригодне дипломе клуба, а награђеним ауторима додељене плакете:  „ЗЛАТНО ПЕРО“, „ СРЕБРНО ПЕРО“  и „БЕЛО ПЕРО“.
О резултатима конкурса и проглашењу победника, сви учесници ће бити обавештени благовремено на фб групи: Клуб писаца „Вуково перо“ Лозница.
Конкурс је отворен од 25. новембра 2020. до 31. децембра 2020. године. 
У име клуба писаца „Вуково перо“ из Лознице желимо Вам богато поетско надахнуће!
РЉ./Р.Љ.
Председник клуба                          Љутомир Рундић

Slične vesti