15.3 C
Belgrade
28/05/2024
esejistika književnost kritika poezija prevodilaštvo proza recenzije region rokovi rokovi u maju Srbija stalni konkursi zemlja

Позив за слање радова за 31. број часописа Књижевне вертикале

Поштовани аутори и поштоване ауторке,

Уредништво гласила Удружења независних писаца Србије, часописа за књижевност Књижевне вертикале који је прошле, 2023. године обележио десетогодишњицу свог рада наставља да врши своју функцију те позива прозаисте, песнике, преводиоце, есејисте, књижевне критичаре, писце за децу и одрасле, без обзира да ли су до сада сарађивали са нама или не, ако верују да имају шта вредно да понуде, да нам се јаве и пошаљу своје никада објављиване радовеза следећи, 31. број часописа Књижевне вертикале без обзира на тематику, стил или форму, прозне радове оквирног обима од цца 6000 карактера што није имератив нити лимитирајући обим за прозне текстове (приче, есеје, преводе, критику, путописе и сл.), до 5/6 поетских радова или краћи циклус,  написане било азбучним било латиничним писмом, важно је да пишу на свима разумљивом наречју и зашто не, на неком од дијалеката заједничког језика, без обзира у којој земљи живе или чије држављанство имају што подразумева да су добродошли радови аутора и из региона као и из дијаспоре, односно расејања. Са радошћу смо спремни да објавимо радове како на заједничком језику тако и двојезичне радове на македонском, словеначком или неком другом јужнословенском језику (разумљиво, са достављеним преводом). Спремни смо да објавимо радове и на другим језицима на којима пишу припадници националним мањина у Србији, дакле, на мађарском, немачком, ромском, албанском, бугарском, италијанском, словачком, румунском, или неком другом језику. И у тим ситуацијама разумљиво, превод је обавезан.

Овај позив није такмичарског, односно наградног карактера тако да ће приспели књижевни радовим, биће објављени, уколико прођу уредничку селекцију, на писму на којем је сам аутор доставио свој рад са претпоставком да он жели да његов рад буде објављен управо тим писмом. Фонт и величина слова су небитни али ипак, обавезно је коришћење квачица (č,ć,ž,š,đ) у латиничном писму и у сваком случају обавезно је правити размак након зареза и тачке, и то не више од једног празног места (карактера). Своје радове немојте никако слати у ПДФ или неком другом формату већ искључиво у В орду.

Иако је број радова ограничен, молимо вас да сви они буду у једном електронском документу, у противном као валидна прихватиће се први у прилогу прикачени рад. Уколико су рађене лектура и коректура, аутори би требали да наведу име лектора и/или коректора. Уз радове обавезно је доставе у истом документу, не у посебном! Треба послати и краћу био-библиографију од највише 300 карактера.

Радови се шаљу као и обично на електронску адресу: knjizevne.vertikale@gmail.com

Крајњи рок за слање радова је 31. мај 2024. године.

Селектовани радови ће бити објављени у 31. броју „Књижевних вертикала“

Slične vesti