35.8 C
Belgrade
16/07/2024
fantastika i horor Srbija vizuelne umetnosti

Tolkindanski konkursi

Udruženja „Valinor Srbija“ i „Autostoperski vodič kroz fantastiku“  i ovog proleća vas pozivaju da učestvujete na književnim i likovnim konkursima za decu i odrasle koje zajednički organizuju. Ovaj način iskazivanja počasti delima Dž. R. R. Tolkina, jednog od najvećih stvaralaca epske fantastike, polako postaje tradicija, a kao i svake godine pripremili smo prikladne nagrade za radove koje stručni žiri, sastavljen od književnika, likovnih umetnika i novinara, proglasi najuspešnijim.

Učesnici će biti podeljeni u četiri starosne kategorije, a mi smo se potrudili da teme konkursa odgovaraju uzrastu autora. Svaki učesnik može da pošalje po jedan likovni i/ili književni rad na adresu valinor.club@gmail.com do 15. maja 2018.

Kategorije :

Deca – do 10 godina

Juniori – od 11 do 16 godina

Mladi – od 16 do 21 godine

Odrasli – od 22 godina

 

Književni konkurs:

Tema književnog konkursa za mlađe kategorije (deca i juniori) je „Da li ste videli patuljke?“ … ili vilenjake, džinove, orke, čarobnjake, zmajeve ili neka druga neobična stvorenja na koja biste mogli da naiđete šetajući se Tolkinovom Srednjom zemljom.

Za starije kategorije (mladi i odrasli) tema je „Priče iz Okruga“ – hobitski mitovi i legende, veliki junaci Okruga i Srednje zemlje, priče o čarobnjacima, patuljački rodoslovi i slične zavrzlame… Pustite mašti na volju.

Dužina: do 5.000 karaktera (slovnih znakova, računajući i razmak) za mlađe kategorije, i 10.000 karaktera za starije kategorije. Nećemo mnogo zameriti ako bude i neki karakter više, ali ne previše. U obzir dolaze i priče i pesme.

Prihvatamo radove na oba pisma – ćiriličnom i latiničnom – ravnopravno, kao i radove autora na svim jezicima sa kojih nije potreban prevod na srpski.

Likovni konkurs:

Tema likovnog konkursa za mlađe kategorije (deca i juniori) ista je kao i tema književnog konkursa: „Da li si video patuljke?“ …ili vilenjake, džinove, orke, čarobnjake, zmajeve ili neka druga neobična stvorenja na koja biste mogli da naiđete šetajući se Tolkinovom Srednjom zemljom.

Za starije kategorije (mladi i odrasli) tema je „Mitovi iz Srednje zemlje“.

Radovi mogu biti potpuno originalni u pogledu izmišljenih bića, a mogu se oslanjati na opise iz nekog od Tolkinovih dela, ali ne smeju da budu plod precrtavanja.

Molimo vas da uz vaše radove obavezno pošaljete sledeće podatke: ime i prezime (ili pseudonim), godine starosti i kontakt podatke (mejl i/ili telefon). Takođe, apelujemo na vas da poštujete propisani rok za slanje (15. maj), kako bi članovi žirija imali dovoljno vremena da adekvatno (pr)ocene svaki rad.

Žiri će iz svake kategorije izabrati po tri najbolja rada, a proglašenje pobednika i dodela nagrada biće održani na festivalu Tolkindan 2018.

 

Slične vesti