30.4 C
Belgrade
18/06/2024
nove knjige Sanja Škorić Srbija

Sanja Škorić – Ogledalo

U prodaji u knjižarama Delfi i Vulkan je roman Sanje Škorić – Ogledalo.

Iz recenzije Dragana Markovića:

Roman ,,Ogledalo” bez jeftinih trikova i poetičkih eksperimentisanja, uspeva da, većim delom bude zanimljivo putovanje na kom se spoznaje da je gotovo sve, nasuprot očiglednosti, nekako povezano i da nam slučaj komedijant može u svakom trenutku to i dokazati. To je, čini se, i jedini način da potpunije spoznamo sebe, i da se oglednemo u očima onih sa kojima nas sudbina sastavlja i suočava.
Ovaj roman otvara pitanja smisla čovekovog postojanja, koliko je šta važno i šta bi sve trebalo da nas se tiče… U eri otuđenosti i pomame za jeftinim surogatima namenjenim za zadovoljavanje kojekakvih izopačenih prohteva čovek nema kad da se sam sa sobom suoči, da sebe temeljnije upozna. Olivera, centralna ličnost romana, kroz potragu za uzrokom smrti i najvažnijim pretpostavkama Sarinog tajnovitog života, počinje i sama da se preispituje, da dublje sagledava i razrešava sopstvene nedoumice.

A Rajko R. Dvizac o romanu kaže:

Spisateljica ovog sjajnog romana uspela je da ostane po strani od tona emocija koje su se sudarale od Sare do Zrenjaninca. Od mlade Olivere koja je pronašla Sarin intimni dnevnik do Sarinog jedinog prijatelja iz detinjstva koji je jedini znao njenu muku, njenu tajnu. Navijala je za nju, navijala je za ljubav ali ostala je nema, bez suda, bez osude za sve ono što je učinjeno ili nije…Sve je to prepustila vama, čitaocima. I bila je u pravu…Fatalna ljubav je teška tema. Večita zagonetka. Roman je napisan iz ženskog ugla, ženskom rukom, ženskim srcem nežno a tako dirljivo, istinito i potresno. Sarin dnevnik, njena najdublja ispovest je promenila mladu Oliveru koja je naivno mislila da zna šta je život, šta je ljubav. Promeniće i mnoge od vas.
Vredi ga pročitati…nekoliko puta…Vraćati mu se. Jer ima poruku, ima život!

Roman se može naručiti po ceni od 600 din.

NARUDŽBENICA:

    CAPTCHA ImageChange Image

    Slične vesti