26.1 C
Belgrade
28/05/2024
Crna Gora poezija region

Pjesnički konkurs “Tivat 2018”

NVO “Bokeški Forum” raspisuje pjesnički konkurs “Tivat 2018” u saradnji sa Opštinom Tivat, na temu: “Napiši jednu ljubavnu”. Svaki učesnik ima pravo da na konkurs pošalje  jednu pjesmu.

O pobjednicima odlučuje četvoročlani žiri u čijem su sastavu profesor književnosti Katica Čavor i troje prošlogodišnjih pobjednika: Ivana Kružić, Mašo Čekić i Nikola Marković.

Za tri najbolje pjesme obezbjeđene su novčane nagrade. Prvo mjesto 200 eura, drugo 150, i treće 100 eura, a u zbirci će se naći će sve pjesme koje budu imale najmanje 3/4 ukupnog broja poena. Pravo učestvovanje na konkursu imaju svi pjesnici koji pišu na: crnogorskom, srpskom, hrvatskom ili bosanskom jeziku. Najstrožije je zabranjeno i kažnjivo slanje plagijata i već objavljenih pjesama. Pobjednici konkursa u obavezi su da prisustvuju promociji zbirke pjesama u Tivtu, od čije će prodaje kompletan prihod biti namijenjen u humanitarne svrhe. U slučaju da ne prisustvuju novčana nagrada će biti usmjerena u humanitarni fond.

Učestvovanjem na konkursu, odnosno dostavljanjem rada, učesnik prihvata da je saglasan sa pravilima, kao i da, ukoliko takva bude odluka žirija, poslata pjesma može biti dio zbirke.

Radovi se šalju isključivo putem e-maila: nvobokeskiforum@gmail.com.

Rok za slanje je 15. oktobar 2018. godine.

Da podsjetimo “Bokeški Forum” je prošle godine organizovao konkurs na temu “Boka”, a od prodaje zbirke “Bokeške beleca” prikupljeno je 1600 eura koje je donirano djeci sa posebnim potrebama.

Slične vesti