17.8 C
Belgrade
31/03/2023
esejistika poezija proza Srbija

Наградни конкурс Трагом Настасијевића

Momčilo-NastasijevićБиблиотека „Браћа Настасијевић“ из Горњег Милановца расписује

Наградни конкурс

Трагом Настасијевића

Категорије конкурса обухватају песму, кратку прозу и есеј. Оквирна тема конкурса јесте стваралаштво чувене уметничке породице Настасијевић, премда ће стручни жири који именује Библиотека ценити и друге самосталне и аутентичне књижевне прилоге.

Као и раније, позивамо ствараоце свих узраста – ученике основних и средњих школа, затим одрасле – афирмисане и неафирмисане. Запослени у Библиотеци немају право учешћа на конкурсу.

Технички услови

Текстове достављати искључиво у електронској форми, у PDF и WORD формату, фонт Times New Roman, 12; обим текста не би требало да прелази 15 000 карактера (са размацима). Библиотека задржава право лекторисања прилога, због објављивања, уз консултацију са аутором.

Конкурс је отворен од 01. марта. до 15. јуна. 2016. године. Стручни жири ће 15. јула 2016. објавити резултате конкурса. Награђени радови биће објављени и промовисани у зборнику Библиотеке „Слово Ћирилово,“ који излази током октобра месеца у оквиру манифестације „Дани Настасијевића.“ Ауторска права и међусобни односи учесника конкурса и Библиотеке биће уређени уз поштовање позитивних прописа и добрих пословних обичаја. Уз широко поштовање слободе уметничког стварања, Библиотека задржава право да не узме у разматрање радове који промовишу било који облик нетолеранције. Такође, Библиотека не заступа ставове аутора чије прилоге објављује.

Текстове доставите на e-mail адресу: konkursgmbiblioteka15@gmail.com.

Koнтакт: gmbiblioteka@gmail.com

www.bibliotekagm.com

Slične vesti