35.8 C
Belgrade
16/07/2024
15. oktobar esejistika konkursi za mlade autore kratke priče poezija proza Srbija

Наградни конкурс „Трагом Настасијевића“

Библиотека Браћа Настасијевић из Горњег Милановца расписује

Наградни конкурс

ТРАГОМ НАСТАСИЈЕВИЋА

Категорије конкурса обухватају песму, кратку прозу и есеј. Оквирна тема конкурса јесте стваралаштво чувене уметничке породице Настасијевић, премда ће стручни жири, који именује библиотека, у свим категоријама ценити и остале самосталне и аутентичне уметничке прилоге.

Као и раније, позивамо ствараоце свих узраста – ученике основних и средњих школа, затим одрасле – афирмисане и неафирмисане.

Запослени у библиотеци немају право учешћа на конкурсу.

Технички услови:

Текстове достављати искључиво у електронској форми, у PDF и WORD формату, фонт Times New Roman, 12; обим текста не би требало да прелази 15 000 карактера (са размацима). Библиотека задржава право лекторисања прилога, у контексту издавачке процедуре, уз консултацију са аутором.

Конкурс је отворен од 1. јула до 15. октобра 2024. Стручни жири ће 25. октобра објавити резултате конкурса. Награђени радови биће објављени и промовисани у зборнику библиотеке Слово Ћирилово, током манифестације Дани Настасијевића у октобру / новембру 2024. Ауторска права и међусобни односи учесника конкурса и библиотеке биће уређени уз поштовање позитивних прописа и добрих пословних обичаја. Уз широко поштовање слободе уметничног стварања, библиотека задржава право да не узме у разматрање радове који заговарају било који облик нетолеранције и дискриминације.

Радове достављати на e-mail адресу: konkursgmbiblioteka15@gmail.com, са назнаком: Конкурс Трагом Настасијевића 2024.

Контакт:

gmbiblioteka@gmail.com

www.bibliotekagm.com

Slične vesti