16.8 C
Belgrade
13/06/2024
30. jun konkursi za mlade autore poezija Srbija

Konkurs za poetsku nagradu „Timočka lira“

Radio Beograd 2 i  Festival kulture mladih Srbije raspisuju konkurs za nagradu „Timočka lira“ za najbolja ostvarenja u oblasti poezije

Pravo učešća na konkursu imaju književni stvaraoci, do 30 godina starosti, iz Republike Srbije, koji nemaju objavljenu knjigu.

Jedan autor može poslati najviše tri poetske forme. Tematika je slobodna. Rad se dostavlja pod šifrom, s tim što se rešenje šifre (ime  i prezime, tačna adresa, telefon i imejl adresa autora) dostavlja uz rad u posebnoj koverti, zajedno sa sažetom ličnom i poetskom biografijom.

Pesme dostaviti, u tri primerka, do 30. juna 2024. godine Sekretarijatu Radio Beograda 2 (lokal sa portirnice 3170), od 9 do 15 sati radnim danima, ili poslati poštom na adresu: Radio Beograd 2, Hilandarska 2, 11000 Beograd, sa napomenom:  Konkurs za nagradu „Timočka lira“.

Selektor će odabrati 10 najboljih mladih pesnika za nastup na 63. Festival kulture mladih Srbije koji će se održati u Knjaževcu. Najboljeg pesnika proglasiće žiri na samom Festivalu kada će mu biti uručena povelja Radio Beograda 2 „Timočka lira“. Radio Beograd 2 obezbediće štampanje zbirke pesama prvonagrađenom pesniku kao i prigodne nagrade za drugo i treće mesto  koje će biti uručene na poetskoj večeri Festivala.

Slične vesti