37.3 C
Belgrade
22/06/2024
30. jun esejistika recenzije rokovi u junu Srbija

Konkurs za književni prikaz i kritiku – Svaka knjiga ima dve priče

Organizacija za afirmaciju i promociju književnosti, umetnosti i kulture Sinhro MOZAIK i Portal za književnost Sinhro.rs raspisali su konkurs za najbolji književni prikaz i kritiku.

Konkurs je raspisan za neobjavljeni književni prikaz ili kritiku sa ciljem afirmacije čitanja i pisanja, ali i kritičkog pristupa u sagledavanju aktuelne književne produkcije. Na ovaj način organizatori žele da podstaknu razmenu mišljenja, vrate književnost u medije i učine knjige i umetnost sastavnim delom savremenog društva.

Za učešće na konkursu potrebno je predstaviti jedno književno delo domaće ili strane savremene književnosti (od kraja XX veka do danas). U obzir dolaze knjige poezije, zbirke priča, romani i knjige eseja.

Preporučena dužina prikaza ili kritike je do 1500 reči.

Radovi se šalju otkucani u Wordu (Times New Roman, 12pt) ćiriličnim ili latiničnim pismom (sa obaveznom upotrebom dijakritičkih znakova: ć, č, š, ž, đ).

Radovi se potpisuju šifrom i šalju elektronskom poštom na mejl adresu kontakt@sinhro.rs pri čemu se u jednom mejlu šalju dva dokumenta: 1) prvi dokument je tekst prikaza i on je naslovljen nazivom rada i potpisan šifrom; 2) drugi dokument je naslovljen šifrom i u njemu je razrešenje šifre (naziv šifre, ime i prezime autora, adresa i grad, broj telefona i imejl autora).

Na konkursu mogu učestvovati svi punoletni državljani Republike Srbije.

Konkurs je otvoren do 30. juna 2024. godine.

Tri najbolja rada biće nagrađena kompletima knjiga, a svi radovi iz užeg izbora biće objavljeni na Portalu za književnost Sinhro.rs, uz saglasnost autora.

Konkurs za najbolji književni prikaz i kritiku podržale su izdavačke kuće Arhipelag, Dereta i Heliks.

Radovi koji ne ispunjavaju uslove konkursa neće biti uzeti u razmatranje. Za eventualna pitanja i više informacija dostupna je mejl adresa kontakt@sinhro.rs.

Slične vesti