24.7 C
Belgrade
19/05/2024
poezija Srbija

Konkurs UK „Raskovnik“ 2019.

Umetnički klub „RASKOVNIK“ – Smederevo – RASPISUJE VI MEĐUNARODNI KNJIŽEVNI KONKURS „DESPOTOVA ZAKLETVA“ – TROZBORNIK za najlepše pesme: O VINU, O VODI, O RAKIJI u okviru obeležavanja 10 godina svoga postojanja.

TROZBORNIK sa pesmama O VINU, O VODI, O RAKIJI biće štampan u tvrdom povezu sa kutijom u jednom tomu, a svaki će zbornik ponaosob, pored pesama, sadržati u drugoj polovini eseje i zanimljivosti (o vrstama, načinu spravljanja, čuvanja, konzumiranja…) uz adresar najpoznatijih srpskih proizvodjača vina, vode i rakije.

Uslovi konkursa:

1. Pravo učešća imaju autori svih meridijana sveta, stariji od 18 godina;

2. Svaki autor može poslati po jednu pesmu na jednu, dve ili sve tri zadate teme, ne duže od 28 redova.

Pesme slati u Wordu (Times New Roman, font slova 12, prored 1,5 latinicom ili ćirilicom sa karakteristićnim slovima: đ, ž, ć,č, š );

3. Pesme dostaviti na srpskom jeziku ili na jezicima drugih naroda sa obaveznim prevodom na srpski jezik.

4. Pesme potpisane šifrom šalju se isključivo e-mailom u dva odvojena word fajla: u prvom je pesma potpisana šifrom, a u drugom je razrešenje šifre (ime i prezime autora, adresa, mesto, br.telefona i e-mail);

5. Za učešće na konkursu obavezna je kotizacija u iznosu od 1.500 RSD po autoru koja se uplaćuje na žiro račun kluba: 330 – 7000914 – 78, Banka Credit Agricole iz Srbije, odnosno 15 eura za autore iz inostranstva (u prilogu dostavljamo instrukcije za uplatu iz inostranstva);

6. Pesme poslati na E-mail adresu: artclubraskovnik@gmail.com sa obaveznom naznakom „ZA KONKURS“

7. Uz radove dostaviti dokaz o uplati kotizacije;

8. Učesnicima konkursa se ne plaća autorsko pravo, a radovi se ne vraćaju;

9. Obaveza je svih autora da šalju do sada neobjavljene pesme.

Konkurs je otvoren od 13.09.2019. do 31. 12. 2019.

Dodeljuju se o svakoj temi ponaosob nagrade za prvo, drugo i treće mesto i nagrade će pored štampanog priznanja biti isplaćene u vinu, vodi i rakiji! Svim prvonagradjenim autorima biće uručena VELIKA ZLATNA POVELJA kojom će biti proglašeni „VITEZOM OD RASKOVNIKA PRVOGA REDA PLEMENITE VEŠTINE POEZIJE“ i biće odlikovani MEDALJOM sa likom DESPOTA ĐURĐA BRANKOVIĆA.

Dodeljuje se po drugi put i Memorijalna nagrada „NATALIJA KARIĆ-SLIJEPČEVIĆ“ jednom autoru, kome će biti dodeljena POVELJA i jedna njena slika (reprodukcija).

Dodeljuje se po četvrti put i Memorijalna nagrada „MIOMIRKA NEŠIĆ“ jednom autoru, kome će biti dodeljena POVELJA i komplet njenih knjiga.

Dodeljuje se po sedmi put književno priznanje „TRAG” (zlatni, srebrni i bronzani) autorima za ostavljene književne tragove na mnogobrojnim susretima širom Srbije, Balkana, Evrope, a uz štampano priznanje i komplet knjiga, uz darove u vinu, vodi i rakiji.

Svi autori dobiće ZAHVALNICU za učešće na konkursu i po jedan primerak zbornika koji će biti uručen na završnoj manifestaciji u umetnički utvrdjenom Gradu Smederevu, u prvoj polovini 2020. godine. Zbornici će se slati i poštom onim autorima koji ne budu u mogućnosti da ga lično preuzmu, s tim da poštarinu plaća autor.

Obeležavajući 10 godina postojanja klub će ponuditi svim zastupljenim autorima u TROZBORNIKU članske kartice koje pružaju i 10% popusta na kompletnu pripremu i štampu njihovih budućih štampanih izdanja u okivu naše izdavačke delatnosti!

Stručni žiri će raditi u sledećem sastavu: 

– prof. dr Milutin Đuričković, književnik iz Beograda

– Vlasta Mladenović, književnik i bibliotekar iz Negotina

– Milorad Mišo Kuljić, zamenik predsednika SKOR-a i književnik iz Novog Sada

– prof. Dobrivoje Pavlović, vinar iz Vlasotinca

– prof. Ljiljana Gligorijević, književnik  iz Žitkovca.

VAŽNA NAPOMENA: Sve pesme koje nisu u okviru zadate teme i ne zadovolje kvalitetom neće ući u zbornik, a autorima će biti vraćena kotizacija!

Za sva pitanja i sugestije dostupan je e-mail kluba: artclubraskovnik@gmail.com i kontakt telefoni: +381 69/24 52 112 i +381 62/180 30 69

S poštovanjem, srdačno, predsednik umetničkog kluba „RASKOVNIK“

Miroslav Mišel Boltres

Instruction for customer transfers

Instrukcije za naplatu iz inostranstva

EUR

EUR correspodent is:

AGRIFRPP – Credit Agricole Paris

Acc. With Institution: 57A:

MEBARS22

CREDIT AGRICOLE SRBIJA AD, Novi Sad

Beneficiary: 59:

IBANRS35330007230000120444

UMETNIČKI KLUB RASKOVNIK, SMEDEREVO

NAPOMENA: Za slanje kotizacije iz inostranstva postoji i mogućnost da se šalje putem WESTERN UNION-a i Medjunarodne poštanske uputnice!

Kotizacija se može proslediti na:

Miroslav Boltres

Srbina 19/2

11300 Smederevo, Srbija

Slične vesti