35.8 C
Belgrade
16/07/2024
15. jul kratke priče poezija region rokovi u julu roman

Konkurs Raštan izdavaštva za neobjavljen rukopis

Nakon uspešno realizovana dva konkursa, Raštan izdavaštvo vas poziva da svoje neobjavljene rukopise poezije, kratke proze i romana pošaljete na naš treći konkurs koji je otvoren za autore i autorke svih starosnih dobi koji pišu na BCHS jezicima.

Odabrani rukopis/i biće uvršten/i u izdavački plan Raštan izdavaštva nakon detaljnog uredničkog rada.

Konkurs je javan, a rukopisi se predaju isključivo elektronski, putem mejla: urednistvo@rashtan.com

Konkurs je otvoren do 15. jula 2024. godine.

Odluku o pobednici ili pobedniku donosi urednički tim Raštan izdavaštva.

Rezultati će biti objavljeni najkasnije do kraja 2024. godine.

PROPOZICIJE:

1. Mejl kojim se autor/ka prijavljuje na konkurs treba da bude naslovljen sa: Konkurs za neobjavljene rukopise – poezija/roman/priče. (obavezno navesti kategoriju).

2. Rukopisi se šalju u word dokumentu naslovljenom nazivom dela koje se prijavljuje i kategorijom (poezija, roman, priče)

Dokument treba da bude napisan Times New Roman fontom, veličine 12, s proredom i obostranim poravnanjem, uz obaveznu upotrebu slova s dijakritičkim znacima. Pored samog rukopisa, dokument treba da sadrži kratku biografiju i kontakt podatke autora/ke. Ukoliko autor/ka na konkurs prijavljuje roman, uz rukopis je potrebno priložiti i sinopsis romana.

3. Raštan izdavaštvo zadržava pravo da izabere više rukopisa odnosno, u slučaju da nijedan od prispelih rukopisa ne zadovoljava estetske i literarne kriterijume, da ne proglasi pobednika konkursa.

Slične vesti