16.8 C
Belgrade
15/06/2024
esejistika poezija proza Srbija

Конкурс за 25. „Песничке руковети“

„Kрајински књижевни клуб“ из Неготина расписује конкурс за двадесет пете „Песничке руковети“ и то за кратку прозу, поезију и есеј на тему (Е)МИГРАЦИЈЕ.

Услови конкурса:

Tекстови не смеју бити претходно објављени (ни у штампаном ни у електронском облику);

Текстови морају бити на српском језику;

Једна особа може послати највише 2 кратке приче (до 5 страница А4), 3 песме (песма не сме бити дужа од 30 стихова), 1 есеј (до 3 странице А4) на тему.

Радове слати у електронској форми (Word формат, фонт Times New Roman, ћирилица, величина фонта 12) са назнаком за конкурс „Песничке руковети“ у два мејла (први мејл треба да буде насловљен називом дела и потписан шифром. Други мејл треба да буде насловљен називом шифре и да садржи име и презиме, адресу, контакт телефон, мејл и кратку биографију). Текстове слати на мејлове: krajinskiknjizevnik@gmail.com и miljan.cann@gmail.com.

Конкурс је отворен од 20. јула до 21. августа 2017. године.

Резулатати конкурса биће објављени 21. октобра 2017. године на сајту  konkursiregiona.net. и блогу Крајински књижевни клуб. Награђени радови биће објављени у часопису за књижевност, уметност и културу Буктиња 2018. године и на блогу Крајинског књижевног клуба.

Један аутор може се такмичити само у једној категорији (кратка проза, поезија или есеј).

За све додатне информације у вези конкурса, заинтресовани се могу обратити на електронској адреси: krajinskiknjizevnik@gmail.com и miljan.cann@gmail.com или на Facebook страници  односно на Twitter профилу.

Управни одбор Крајинског књижевног клуба.

16.07.2017.

Slične vesti