-0.4 C
Belgrade
29/03/2023
nagrađeni radovi region

Ivan Vukadinović: Teletabisi (Alma 2006 – treće mesto)

U početku beše reč. I reč beše u govornika. I reč čuše slušaoci. I slušaoci poželeše da i oni imaju svoju reč. I počeše da kopiraju Uzor, misleći kako kapiraju. I od originalne reči, preuzeše samo jedan njen deo. I dodaše neke svoje upadice. I ne primetiše kako se njihova reč lagano, pa sve brže, odvaja od realnosti.
Bitno da je njima lepo.

 

O autoru: Ivan Vukadinović je rođen 1974 u Beogradu. Završio je VI Beogradsku gimnaziju i Fakultet organizacionih nauka.

Prvu SF priču Vile napisao je 1997, što je bio početak Rimske trilogije.To je bio svojevrsni krimić iz doba Rimskog carstva. Fantastična priča Who killed mr. Moonlight bavi se svetom u kome je gravitacija negativna.

Osim fantastike piše još i putopise i eseje. Putopisi su sa putovanja na koja je išao sa planinarima društva Železnik, u Portugal, Francusku, Italiju i Ukrajinu.

Eseji se bave drugačijim poimanjem stvarnosti od onog koje je nametnuto kao „jedio logično“, teme su fantastika, politika, fizika, biologija… Trilogija Večna vatra, koja se bavi događajima u svetu Gospodara prstenova, pisana je u periodu 2005 – 2009. I ovde je ostao veran drugačijoj perspektivi.

Roman Agarta se bavi skrivenom istorijom sveta od Atlantide do naših dana, što uključuje Egipat, Hiperboreju, Mongoliju… Ima tu i aktuelnih događaja, dok se i oni raniji mogu čitati po ključu aktuelnih. Roman je obljavljen 2010. za Liber. U planu je nastavak Jeretici Agarte.

Roman Artefakt se bavi radnjom uglavnom na prostoru Srbije, pretežno oko Dunava, kroz osam različitih poglavlja od sukoba sa neandertalcima do NATO agresije. Roman povezuje osoba koja ima sećanja svojih predaka.

Navijač je Liverpula i ljubitelj težeg i žešćeg zvuka.

Fejsbuk stranica

Slične vesti