18.6 C
Belgrade
12/04/2024
esejistika poezija proza region Srbija

Elektronski konkurs “Ulaznica 2020”

Časopis Ulaznica i Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin” u Zrenjaninu raspisali su Književni konkurs „Ulaznica 2020” za neobjavljene priče, pesme i eseje.

S obzirom na opštu zdravstvenu situaciju, Književni konkurs „Ulaznica 2020“ u velikoj meri odvijaće se  on-line.

Pravo učešća na konkursu „Ulaznica 2020” imaju svi autori/ke koji pišu na bhsc jeziku.  

Rok za slanje radova je 16. septembar 2020. godine. Radove treba poslati isključivo na e-mail adresu konkursulaznica2020@gmail.com.  Radovi poslati poštom neće biti razmatrani.

Tekst se smatra objavljenim ukoliko se nalazi u knjizi, časopisu i/ili na internetu pre objavljivanja saopštenja žirija književnog konkursa „Ulaznica 2020“.  

Pesme, priču ili esej treba potpisati šifrom, a rešenje šifre sa ličnim podacima, adresom, brojem telefona i e-mail adresom autora/ke treba poslati u posebnom fajlu.

Moguće je poslati najviše do 3 pesme, 1 priču i 1 esej, s tim da je otvorena mogućnost konkurisanja u sve tri kategorije.

Dužina pojedinačne priče ili eseja ne može da prelazi 10.000 slovnih mesta, uključujući i razmake.

Odluku o nagradama koje se sastoje od novčanog iznosa, diplome i objavljivanja u posebnom broju časopisa Ulaznica doneće žiri koji će imenovati redakcija časopisa.  

Proglašenje dobitnika i uručenje nagrada, u skladu s opštom zdravstvenom situacijom, biće upriličeno na završnoj svečanosti u Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin” u Zrenjaninu, u petak, 11. decembra 2020. godine, u 19 časova. Tom prilikom biće promovisan novi broj Ulaznice u kojem će biti objavljeni nagrađeni i pohvaljeni radovi.

Kontakt za dodatne informacije: +38123566210 ili zrulaznica@gmail.com

Slične vesti