22.9 C
Belgrade
23/07/2024
Đurđa Lili Horvat nove knjige Srbija

Đurđa Lili – Cvrčkova bajkovita pozornica

U prodaji je zbirka dramskih tekstova za decu Đurđe Lili – Cvrčkova bajkovita pozornica.

Ukoliko ste osoba koja voli da radi sa decom, koju zanimaju kreativne dramske aktivnosti,  imate ili želite da imate svoju ekipu malih (i malo starijih) glumaca, ovo je prava knjiga za vas!

U njoj ćete pronaći tekstove koji su poučni i edukativni, ali i komični, duhoviti i zanimljivi. Prilagođeni su deci različitih uzrasta i teme su raznovrsne. Između ostalog možete pročitati i postaviti na scenu:

 • Savremene bajke
 • Novogodišnju detektivsku priču
 • Adaptacije klasičnih bajki
 • Kratke skečeve u jednom činu – dijaloge i monologe

Iz recenzije Milese Milinković:

„Treća knjiga koju je iznedrila Đurđa Lili je knjiga (za nju) nesvakidašnje strukture ali jednako jednostavna, duhovita, zabavna, prijemčiva kao i prethodne dve. Pred nama je još jedno delo sa svim ključnim elementima literature za decu, a što je pedagozima bitno, delo koje karakterišu upravo sve one odlike detinjstva: igra, radost, otkrivanje sveta, dobrota, mašta, svemogućnost.

I pred novu generaciju dece, Đurđa Lili stavlja izazove, avanture, likove koji se poželjno i nepoželjno ponašaju, zagonetke i dileme. Imajući u vidu njene prve dve zbirke dramskih tekstova mogu reći da Đurđino stvaralaštvo odlikuje stavljanje likova iz poznatih bajki u nove relacije, kontekste, avanture. Osavremenjujući ih, ona ih čini bližima dečjem iskustvu i interesovanjima. … Tekstovi su duhoviti to je njihova dodatna vrednost – izazivaju ugodne emocije, čime postaju upečatljiviji, lakši za učenje i izvođenje i efektniji.“

Knjiga se može naručiti po ceni od 500 din.

NARUDŽBENICA:

  Ваше име (обавезно)

  Ваша е-пошта (обавезно)

  Предмет

  Ваша порука

  CAPTCHA ImageChange Image

  Slične vesti