27.8 C
Belgrade
19/07/2024
Dejan Hristov Presing izdavaštvo Srbija zemlja

Dejan Hristov – Anomalija

U prodaji je drugo izdanje duhovitog naučnofantastičnog romana Dejana Hristova – Anomalija koji spaja začudno i zaumno, futurističko i satirično

U savremenoj i uzbudljivoj SF satiri, dva vanzemaljca, puni predrasuda o ženama, dolaze na Zemlju kako bi proučavali muško-ženske odnose, istovremeno pokušavajući da promene odluku pretpostavljenih da planetu unište kometom.
Kroz prizmu fantastike vešto je oslikana večita borba polova, a poznati stereotipi o ženama uklopljeni su u radnju na donekle burleskan način. U seriji naizgled nepovezanih događaja i razotkrivanja pitanja – zašto vanzemaljci žele da nas unište, gde se kod žena izgubila Adamova jabučica, šta se krije iza pronalaska šampanjca i kako su žene počele da u paru odlaze u toalet – pisac nam nudi provokativno viđenje civilizacije kakvu danas poznajemo. Hristov se pritom ne ustručava da kroz usta svojih vanzemaljaca bez trunke političke korektnosti govori o delikatnim temama. Pritom Hristov hoda po žici, na samoj granici dobrog ukusa i socijalno prihvatljivog humora. Na vama je da odlučite da li ćete, čitajući knjigu, uspeti da i sami gledate na stvari njihovim očima, i sa osmehom im se pridružite u sirovom izrugivanju sveta koji nas okružuje.

Više informacija o knjizi na mejl: drdejanhristov@gmail.com

Slične vesti