24.8 C
Belgrade
24/06/2024
Crna Gora poezija

Četvrti pjesnički konkurs u čast Maje Perfiljeve

NVO “Bokeški Forum” raspisuje pjesnički konkurs “Tivat 2020” .   U spomen na pjesnikinju  Maju Perfiljevu, odluka organizatora konkursa je da ovogodišnja tema bude: “Da sam ja ne(t)ko”.

 Svaki učesnik ima pravo da na konkurs pošalje  jednu pjesmu. Radovi se šalju isključivo putem e-maila: nvobokeskiforum@gmail.com.

Molimo učesnike da vode računa o upotrebi  slova (č,ć, ž,š) prilikom kucanja teksta, jer ispravke pristiglog materijala nisu moguće naknadno, kao i od strane  samih članova žirija.

 Rok za slanje pjesama je 15. Maj 2021. godine.

O pobjednicima odlučuje četvoročlani žiri u čijem su sastavu : profesor književnosti Katica Čavor, zatim nagrađeni učesnik dr Jasmin Dorić iz Srebrenika, književnica Sandra Sindik iz Tivta kao i pjesnik i predsjednik  Bokeškog Foruma dr Andrija Petković.

Za tri najbolje pjesme obezbjeđene su novčane nagrade.

Prvo mjesto 200 eura, drugo 150, i treće 100 eura, a u zbirci će se naći će sve pjesme koje budu imale najmanje 3/4 ukupnog broja poena.

Pravo učestvovanje na konkursu imaju svi pjesnici koji pišu na: crnogorskom, srpskom, hrvatskom ili bosanskom jeziku. Najstrožije je zabranjeno i kažnjivo slanje plagijata i već objavljenih pjesama. Pobjednici konkursa u obavezi su da prisustvuju promociji zbirke pjesama u Tivtu, od čije će prodaje kompletan prihod biti namijenjen u humanitarne svrhe. U slučaju da ne prisustvuju novčana nagrada će biti usmjerena u humanitarni fond.

Učestvovanjem na konkursu, odnosno dostavljanjem rada, učesnik prihvata da je saglasan sa pravilima, kao i da, ukoliko takva bude odluka žirija, poslata pjesma može biti dio zbirke.

NVO “Bokeški Forum”

Slične vesti