17.6 C
Belgrade
29/05/2024
Borivoj Anđelić nove knjige Presing izdavaštvo region Srbija

Borivoj Anđelić – Vrata širom otvorena

Borivoj Anđelić (Vukovar, 1960), i ovog puta odlučio se na objavljivanje dvojezične, srpsko-rusinske zbirke, sada dopunjene i pesmama za koje je komponovana muzika i koje muzički interpretirane. Anđelić nastavlja gde je stao sa prethodnim knjigama: imamo snažne poruke pesnika koji je prošao životno sito i koga okolnosti u kojima se obreo nisu mazile; stoga je i njegova poruka jasna, oštra i direktna. Moarlna poruka koju sa sobom nosi ova knjiga posvećena je živim ljudima, gde su hohštapleri koji nas okružuju upravo to i ništa drugo, i gde ljubav prema najbližima traje i ne prekida se.

Iz recenzije Helene Međeši:

„Život se najintenzivnije oseća na samoj granici nestajanja; oglašavajući se sa samog ruba između jezika i tišine, Borivoj Anđelić ne posreduje faktografsko iskustvo sveta, on neprestano uobli-čava iskustvo sebe, u disanju kao tihom sagorevanju, kao polaganom trošenju i iščezavanju.
Svako od nas se rodi u nekoj priči koju nije odabrao i koja mu se ne mora obavezno sviđati. Ključ svake, pa i Anđelićeve sudbine uvek se nalazi u onoj priči koju ne pričamo, u jednoj od onih bezbrojnih, neizgovorenih i neizgovorljivih priča čije postojanje možemo tek naslutiti, a koje lebde u beskraju večnosti. Gde počinje večnost, prestaje priča, a grozničavo traganje za vlastitom pričom pokušaj je da, makar varljivo, i makar zakratko zaboravljajući na smrt, spazimo i osetimo odsjaj te večnosti. Neki teški i nemi univerzalni princip, možemo ga nazvati Bogom, ili nekim drugim imenom za Boga, lebdi nad našim postojanjem, i potreba da priču promenimo nije ništa drugo.“

Knjiga se može naručiti po ceni od 450 din:

NARUDŽBENICA:

  Ваше име (обавезно)

  Ваша е-пошта (обавезно)

  Предмет

  Ваша порука

  CAPTCHA ImageChange Image

  Slične vesti