17.3 C
Belgrade
16/06/2024
esejistika proza rokovi u decembru Srbija

„Андра Гавриловић 2018“

РЕСАВСКА БИБЛИОТЕКА У СВИЛАЈНАЦУ

обележавајући 150-годишњицу свога рада, расписује 9. књижевни конкурс „Андра Гавриловић 2018“ за неговање прoзног стваралаштва на српском језику. Конкурсом су обухваћена два жанра: приповетка и књижевна критика (осврти, прикази, есеји, а односе се на дела објављена од 2000. године до данас).  Услови конкурса су следећи:

          – На конкурс слати радове који нису објављивани (ни у електронскоj форми);
– Учесници шаљу 1 (један) рад откуцан ћирилицом дужине око 15 страница;

– Рад се обавезно потписује шифром;

  • Уколико аутор шаље и приповетку и критику оба рада потписује истом шифром;
  • У другом, одвојеном „писму“-документу потребно је написати шифру, а и њено разрешење : име и презиме аутора, адресу становања, број телефона – фиксног и мобилног  и e-mail;
  • Адреса за слање радова је andragavrilovic@gmail.com.

Конкурс је отворен до 25.12.2018. г.

            Жири у саставу Гојко Божовић, Мирко Демић и Оливера Мијаиловић одабраће победнике и сачинити избор најуспешнијих радова који ће бити штампани у Зборнику.

          Резултати конкурса биће саопштени јавности почетком фебруара 2019. године. Добитницима ће бити свечано уручене наградe на књижевном сусрету, на коме ће бити промовисан Зборник „Црте и резе 9“, у Свилајнцу средином марта 2019.
          Награда „Андра Гавриловић“ додељује се равноправно у обе категорије, а састоји се од повеље и новчаног износа и објављивања рада у Зборнику „Црте и резе 9“.
        За нформације и потребна обавештења обратити се Ресавској библиотеци 035/321-531 или e-mail: andragavrilovic@gmail.com.

Slične vesti