24.4 C
Belgrade
25/05/2024
Srbija vesti

37. valjevski Jazz festival od 25. do 27. novembra

Zvučna imena džez scene na festivalu od 25. do 27. novembra. U Valjevu Maričić, EYOT, Lena Kovačević, Kaliopi, Karamazov, Hadžimanov. Prvog dana, ulaz besplatan.

Centar za kulturu Valjevo obaveštava publiku da će se na velikoj sceni od 25. do 27. novembra održati 37. JAZZ FESTIVAL.

Organizatori najavljuju zanimljiv trodnevni program.

Imajući u vidu aktuelnu epidemiološku situaciju, nadaju se da će i ova godina ostavi zanimljiv trag u istoriji najdugovečniijeg džez festivala na našim prostorima.

U duhu aktuelnog trenutka, akcenat će biti na proverenim imenima domaće džez scene, a predstaviće se i ekskluzivni gosti iz regiona.

Program 25. novembra

Program u četvrtak, 25. novembra počinje koncertima valjevskih bendova: LA band, Blue Train, Medical Doctors, Pilot blues band i Mehanički balet.

Program 26. novembra

U petak, 26.novembra sa početkom u 20 časova, kvartet Vladimira Maričića predstaviće, uz svoj uobičajeni repertoar, aktuelni album „Ibar“.

Sledi koncert niškog fussion jazz benda poznatog i van granica naše zemlje, EYOT.

U susret premijeri filma „Nije loše biti čovek“, u kome se pojavljuje, Lena Kovačević sa bendom predstavlja smooth jazz repertoar.

Program 27. novembra

U subotu, 27. novembra publika će biti u ekskluzivnoj prilici da čuje regionalnu muzičku zvezdu Kaliopi i gitaristu Edina Karamazova.

Jednog od najboljih svetskih lutnjista i gitaristu, Karamazova, valjevska publika će moći da čuje nakon njegove saradnje sa Stingom i mnogim drugim svetski priznatih projektima.

Kaliopi i Karamazov izvešće program sa zajedničkog diskografskog projekta “Oblivion”, koji obrađuje muziku sa raznih kontinenata u aranžmanu za baroknu lutnju, gitaru i vokal.

Vasil Hadžimanov Bend zatvara trodnevni program.

Pomenuti bend je osvojio II mesto posle Čik Korije, na listi fusion jazz bendova „The 41st Annual Jazz Station Awards / The Best Jazz of 2019“, i rado je viđeni gosti valjevske manifestacije.

Uz poštovanje aktuelnih epidemioloških mera, obezbeđeno je propisano rastojanje između gledalaca ograničenim kapacitetom sale u Centru za kulturu, koja se redovno dezinfikuje.

Karte su u prodaji na blagajni Centra za kulturu od ponedeljka 22.novembra. 

U četvrtak je ulaz slobodan, dok su pojedinačne ulaznice za petak i subotu 300 dinara, a komplet karata za 26. i 27. novembra je 500 dinara.

Radno vreme blagajne je od 09 do 11.00 časova i od 17 do 20.00 časova.

Izvor:

https://va1.info/37-valjevski-jazz-festival-od-25-do-27-novembra/?fbclid=IwAR1NQIjh6sNx7AqEk_X_oOYzZExZWIJfrH2K_nDCGNqyQKVSZFDhMHAgagI

Slične vesti