11.9 C
Belgrade
24/03/2023
proza rokovi u septembru

XXI Konkurs za najkraću kratku priču

Izdavačka kuća „Alma” organizuje XXI konkurs za najkraću kratku priču.

Šalju se do tri neobjavljene priče ne duže od 15 redova (900 znakova). Nema nikakvih tematskih ili žanrovskih ograničenja. Priče, odštampane u jednom primerku (pošto priče skeniramo, više nisu potrebna tri primerka), potpisuju se šifrom, a razrešenje šifre dostavlja se u zasebnoj manjoj koverti (koja se stavlja u veću kovertu s pričama), gde se navode i osnovni podaci o autoru (godina i mesto rođenja, zanimanje, književni rad, saradnja sa časopisima, objavljene knjige, adresa, telefon, imejl adresa…). Žiri će dodeliti I, II i III nagradu. Priče, potpisane imenom i prezimenom, mogu se poslati i elektronskom poštom (sve priče trеba kopirati u samo jedan fajl, zajedno s kratkom biografijom), i u tom slučaju ne učestvuju u konkurenciji za nagrade, ali će biti objavljene u zborniku – ukoliko to svojim kvalitetom zavređuju.
Radovi se šalju na adresu:
„Alma”
Molerova 62-A
11000 Beograd

ili
Alma.izdavackakuca@yahoo.com
Svima koji priče pošalju elektronskom poštom potvrdićemo da smo njihov mejl primili. Ukoliko vam ne odgovorimo, molimo vas da priče pošaljete ponovo.
Konkurs je otvoren do 1. septembra 2022. godine. Žiri će proglasiti pobednike 15. oktobra. Objavljene priče neće se honorisati. Autorski primerak zbornika nije predviđen.

Sve informacije o konkursu, nagradama, predstavljanju knjige i sl. biće objavljene na sajtu www.alma.rs. Na ovom sajtu mogu se pročitati svi zbornici s prethodnih konkursa, uključujući i zbornik „Najkraće priče 2021“, kao i dva nova zbornika – „U trideset reči : Najkraće priče“ (u dva izdanja, ćiriličnom i latiničnom) i „U pedeset reči : Najkraće priče : 1“. Ova dva nova zbornika sadrže priče već objavljene u prethodnim „Alminim“ zbornicima kratkih priča – u prvom su priče koje nemaju više od trideset reči, u drugom priče ne duže od pedeset reči.

Slične vesti