12.8 C
Belgrade
01/04/2023
kutak za mlade Srbija

Volonterski menadžment – upravljanje volonterskim radom

Udruženje građana Ukrštanje  u okviru projekta „Učimo da volontiramo- znamo gde ćemo volontirati“ organizuje seminare na temu upravljanja volonterskim radom. Pozivamo Vas da izaberete po 5 predstavnika Vašeg školskog/studentskog parlamenta ili organizacije i prijavite ih za učešće na seminaru.

Radi se o  iskustvenom programu učenja veština i ovladavanja znanjima neophodnim za uspešno kreiranje i sprovođenje dugoročnih volonterskih programa za mlade u javnim institucijama i ustanovama.

Projekat „Učimo da volontiramo- znamo gde ćemo volontirati“ je podržan od strane Gradske uprave za sport i omladinu, u okviru realizacije Akcionog plana politike za mlade Grada Novog Sada za 2011. godinu.  Ciljevi projekta su promocija mogućnosti za volontiranje mladih i, podsticanje kreiranja volonterskih pozicija za mlade u javnim institucijama i ustanovama.

Projekat sprovodi Udruženje građana Ukrštanje, udruženje sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti promocije i razvoja volonterizma, neformalnog obrazovanja, unapređenja i razvoja civilnog društva. Program obuke Volonterski menadžment – upravljanje volonterskim radom, koji sadrži strukturirano planiranje volonterskih pozicija, akreditovan je pri Ministarstvu rada i socijalne politike.

Učešće u seminaru/obuci je za sve učesnike besplatno. Obuka će biti sprovedena za mešovite grupe od najviše 25 učesnika: predstavnike mladih (predstavnike srednjoškolskih/studentskih parlamenata i organizacija) i predstavnike javnih ustanova i institucija, u trajanju od dva radna dana ili 16 radnih sati i biće organizovana u dva navrata u periodu između 01. i 20. decembra. Po završetku obuke, Republički zavod za socijalnu zaštitu će svim učesnicima dodeliti potvrde o učešću u akreditovanom programu obuke.

Rok za prijavljivanje učešća je 25.11.2011. godine.

Možete nas kontaktirati na 063 71 98 618 ili tasshaster@gmail.com .

vise info na http://www.facebook.com/pages/U%C4%8Dimo-da-volontiramo-znamo-gde-%C4%87emo-volontirati/271452106225819

Slične vesti