16.3 C
Belgrade
07/06/2023
region

Vlasotince: gostovali članovi Književnog kluba “Dušan Matić” iz Ćuprije

Vlasotince: lep grad na obalama reke Vlasine

VLASOTINCE – Dan oslobođenja Vlasotinca u Drugom svetskom ratu bio je prilika za druženje pesnika iz ovoga kraja i njihovih kolega iz Ćuprije, članova Književnog kluba “Dušan Matić”. Direktor Narodne biblioteke Desanka Maksimović iz Vlasotinca Srba Takić ugostio je članova kluba na čelu sa Borom Blagojevićem, ovogodišnjim pobednikom konkursa za najlepšu vinsku pesmu na nedavno održanom Vinskom balu.
Pesme i aforizme pored Blagojevića, čitali su ostali članovi Nebojša Petronijević, Danilo Banzić, Slobodan Stanković, Mile Lazarević i Slobodan Jovanović.
Ljubavne, socijalne i satirčne pesme svakako su privukle pažnju publike, ali rodoljubivi stihovi sa kosovskom tematikom Blagojevića i Baznića ostavile su najsnažniji utisak.
Na zahtev gostiju, pesme i priče pročitali su i vlasotinački autori Ljiljana Milenković, Ljuba Gligorijević, Saša Stanković, Jasmina Mitrović i Srba Takić.
U ime pesnika iz Ćuprije na ljubaznoj dobrodošlici zahvalio se Bora Blagojević, koji je pozvao vlasotinačke pesnike da posete njihov grad, organizator nekoliko značajnih kulturnih manifestacija.
Danilo Kocić

Slične vesti