6.3 C
Belgrade
23/03/2023
konkursi za objavljena dela poezija proza region satira Srbija stalni konkursi

VI SATIRIČNA POZORNICA "ŽIKIŠON" 2010

KONKURS
najveći i najslobodniji otkad je sveta i veka
Svim satiričarima Srbije, ex-YU republikama, celoj dijaspori i onima koji se ne osećaju krivim za sadašnje katastrofalno stanje.
       Pravo učešća imaju svi afirmisani i neafirmisani autori satirične reči. Svakom kome uspe da to uobliči u tradicionalnu, savremenu, modernu, ili demode formu u obliku aforizma (epigrama, epitafa), satirične pesme i priče, a zatim pošalje na E-mail: zikison@zikison.net može se obavestiti i na tel. 00381 35/565-563 i 00381 62/25-30-60 kandidovao se za narodnog poslanika Satire. Šaljite, 10 aforizma, 1 pesmu i 1 priču (do jedne kucane strane). Svaki rad kucati u posebnom dokumentu. Sve radove poslati pod punim imenom i prezimenom, dostaviti svoju kraću biografiju i fotografiju.
Konkurs je otvoren Non-Stop!
Od 2009.g. u ŽIKIŠON-u su uvedene i dve nove kategorije za nagrade:
1. Najbolja knjiga objavljena na prostoru ex-YU, etc… za period izmedju dva konkursa ŽIKIŠON-a i 2. Najbolji tekst napisan o satiri na prostoru exYU, etc… za period između dva konkursa ŽIKIŠON-a.
Nagrade: boli glava, otpadaju uši, ali ne u policiji, a da se ne lažemo ni kod nas se nećete uvajditi, bar ne materijalno, ali zato duhovno i afirmativno hoćete sigurno!!!
Rezultati konkursa svake godine u isto vreme 13. Novembra, tri nagrade u svakoj kategoriji, u  vidu web prezentacije na sajtu, uoči, 14. novembra, dana rođenja Živojina Pavlovića Žikišona, majstora humora, satire i karikature. Svi nagrađeni radovi i oni koji zadovoljavaju kriterijume biće prezentovani na sajtu www.zikison.net i u nedeljnom elektronskom satiričnom listu ŽIKIŠON.
Tri najbolja rada u kategoriji aforizma,pesme, i priče dobijaju nagradu u vidu elektronskog izdanja knjige u okviru Biblioteke ŽIKIŠON, naravno,  ukoliko nam prvonagrađeni  dostave rukopise.
Nagrade za Najbolju knjigu i Najbolji tekst su sledeće:
Za Najbolju knjigu:
a) Kompletna priprema, prelom i obrada nove knjige za štampu autora od strane ŽIKIŠON-a;
b) Godinu dana prikazivanja bannera autora sa linkom ka njegovoj ili njenoj stranici koju izrađuje ŽIKIŠON i posebna stranica sa radovima po želji autora.
Za Najbolji tekst:

a) Objava teksta u nedeljniku ŽIKISON i posebna stranica sa radovima po želji autora;
b) Autor dobija na poklon CD sa svim brojevima nedeljnika ŽIKIŠON.

Slične vesti