Utkane priče

Filed under: fantastika i horor,kutak za mlade,proza,Srbija |
Nakon uspešno realizovanog prethodnog konkursa za kratku priču – Utkane priče, sa ponosom objavljujemo novi konkurs tokom koga će nastati nova zbirka: Utkane priče, Dunavski zapisi.

Cilj konkursa je promocija mladih autora sa teritorije Republike Srbije i AP Vojvodine kao dunavskog regiona.

Konkurs će trajati od 1. februara do 1. maja 2010. Nakon završetka konkursa žiri kojim će predsedavati mladi književnik i muzičar Marko Šelić Marčelo utvrdiće najboljih petnaest radova koji će biti štampani u zajedničkoj zbirci. Zbirka će sadržati i prevod radova na engleski jezik kao i deo posvećen motivima definisanim propozicijama konkursa a koje će obrađivati autori.

Po završetku konkursa, prevodi pobedničkih radova će biti prevedeni na sve zvanične vojvođanske jezike i postavlejni u elektronskom formatu na posebno napravljenoj web stranici.

PROPOZICIJE

– Pravo učešća imaju autori do 30 godina starosti sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije
– Priče moraju sadržati jedan od sledećih motiva: Dunav, Srem, Banat, Bačka, Novi Sad. Ne postoje žanrovska ograničenja.
– Jedan autor može konkurisati sa najviše tri priče
– Svi radovi moraju biti na srpskom jeziku, otkucani u Wordu (YU fontovi). Dozvoljena dužina priče je do 8000 karaktera uključujući i razmake. Radovi prethodno ne smeju biti objavljivani u štampanom obliku.
– Radove slati na email adresu utkaneprice@gmail.com
– Uz radove obavezno priložiti i kratku biografiju

Slanjem radova na konkurs autori postaju saglasni da se njihovo delo objavi u štampanom obliku ukoliko zadovolji uslove konkursa, kao i da bude objavljeno na web sajtu projekta.
Sva dodatna pitanja možete postaviti putem adrese utkaneprice@gmail.com
Ili na forumu http://uprice.respolis.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*