17.3 C
Belgrade
07/06/2023
rezultati konkursa Srbija

Уручене награде „Андра Гавриловић“ и представљен зборник „Црте и резе“

Александар М. Арсенијевић

Лауреатима Књижевне награде „Андра Гавриловић“ за прозно стваралаштво у 2021. Александру М. Арсенијевићу, књижевнику и преводиоцу из Београда, за приповетку Записи брата Епифанија на белинама хербаријума манастирског баштенског биља и Стефану Младеновићу, професору књижевности из Јагодине, за књижевну критику Табашевићев „роман без Романа”: „Тихо тече Мисисипи” као историографска метафикција на свечаности у Свилајнцу 13. 04. 2022. уручене су награде.
Госте је поздравила и повеље победницима предала мр Јелена Томић, директор РБС, заједно са др Дарком Јевтићем, испред Општине Свилајнац, која је и покровитељ Књижевне награде.
У име свих аутора, а и награђених изузетно надахнутом благодарственом беседом захвалио је Александар М. Арсенијевић.

Јелена Вукотић, Оливера Митић,
др Владан Бајчета, Александар М. Арсенијевић, Драгана Мрђа и Стефан Младеновић

Присутнима су се обратили и чланови жирија. др Владан Бајчета и Оливера Мијаиловић, освртом на радове приспеле на Конкурс и Саопшењем жирија, као и технички уредник конкурса Богдан Панајотовски.
Уследила је промоција Зборника изабраних радова са конкурса под називом Црте и резе 12. У овом избору заступљен је двадесет и један аутор. Учешћем књижевника заступљених у овом избору на најлепши начин је јавности и присутној публици представљен зборник.Одломке из својих приповедака прочитале су Драгана Мрђа (Београд) Тајна девојачке собе, Оливера Митић (Смедерево-Београд) Два динара, а свој рад из области књижевне критике су представили првонаграђени Стефан Младеновић и Јелена Вукотић (Ваљево) која је радом Бранковићи и савремени историјски роман о романима Љиљане Шарац.

По завршетку промоције уследило је дружење домаћина, публике, жирија и аутора у Центру за
културу, а потом и у Ресавској библиотеци.

Slične vesti