17.3 C
Belgrade
07/06/2023
časopisi konkursi za mlade autore region Srbija

Уредништво Књижевних вертикала позива младе књижевне ствараоце на сарадњу

Уредништво Књижевних вертикала  позива књижевне младе књижевне ствараоце до 22 године: прозаисте, песнике, есеисте, полемичаре и све који верују да имају шта да понуде, било да користе азбучно или латинично писмо, важно је да пишу на свима разумљивом дијалектима заједничком језику, дакле, на српско-хрватском књижевном језику или на било ком дијалекту тог заједничког језиока, без обзира у којој земљи д живе или чије држављанство да имају; са радошћу смо спремни да објавимо и двојезичне радове, на македонском или словеначком језику, (разумљиво, са преводом или препевом).

Објавићемо радове и на мађарском, немачком, ромском, албанском, бугарском, словачком, румунском, или неком другом језику којим макар и један једини грађанин на овим нашим просторима (са пуним правом га  „својатамо“ јер исти ваздух удишемо) говори или пише (преводи је и у овом случају ипак обавезан).

У 12. број Књижевних вертикала  објавили смо два изузетно вредна циклуса осмамнаестогодишње песникиње из Јабуке, Марте Кнежевић. У 13. броју на нашу жалост немамо задовољство да иког претставимо  али, надамо се да ће се већ идуће 2018.  године, у 14. (априлском) броју, али и у свим наредним бројевима, појавити ауторица или аутор који ће нас опчинити својим талентом.

Стога, позивамо све младе ствараоце старости до 22. Године да нам шаљу своје радове и пружићемо најбољима могућност да свој књижевни таленат претставе у рубрици млади долазе, која је резервисана за оне чије време тек долази;

Радови се шаљу на електронску адресу: knjizevne.vertikale@gmail.com

Радови ће бити објављени на писму на којем је сам аутор доставио свој рад са претпоставком да он жели да његов рад буде објављен управо тим писмом. Фонт и величина слова је небитна али ипак, препоручује се финт 12 и приликом коришћења латиничног писма потребно је коришћење квачица (č,ć,ž,š,đ) и уз сваком случају правити размак након зареза и тачке, и то не више од једног карактера.

Препоручена величина појединачне приче је до крајњих 12.000 карактера са размаком.

Број прозних или поетских радова, есеја, није ограничен, али молимо да буде у једном електронском документу, не у 10 или 15, и свакако као прилог (attachment – ово за оне који говоре англосрпским језиком).

Уколико су рађене лектура и коректура, аутори би требали да наведу име лектора.

Аутори су обавезни да уз радове доставе и краћу био-библиографију.

 

Редакција часописа Књижевне вертикале ће након уредничког посла и извршеног избора, обавестити јавност о месту и времену претстављања новог броја часописа.

Slične vesti