16.3 C
Belgrade
07/06/2023
kutak za mlade

Umetnici iz Mostara gostovali u Kruševcu na Ajde festu

okcPredstavnici OKC Abrašević iz Mostara gostovali su na AJDE fest-u 2012. učestvujući u muzičkom, likovnom i poetskom programu.

DJ Ridikulus i DJ Rime puštali su muziku u okviru Ajde matinea, Borislav Hrastov došao je u Kruševac da predstavi svoju zbirku poezije „Fragmenti“, a Kruševljani su imali priliku da pogledaju i izložbu Mostarca Marka Zadra „Koncept machineriya“.

Ova grupa Mostaraca u ime omladinskog centra Abrašević podelila je, u okviru tribune “Prostor mladima i kulturi”, sa prisutnima i priču o svojim poteškoćama i uspesima na putu do dobijanja prostora za mlade u Mostaru od oko 2000m2 prostora na čak 200 godina“. Naš cilj je potraga za alternativnim vizijama i modelima organiziranja svijeta i društva. Nastavit ćemo tražiti alternativna rješenja postojećoj političkoj, ekonomskoj i kulturnoj stvarnosti koja često biva suprotna ljudskim potrebama i težnjama, razara ljudske odnose i razbija društvenu koheziju”, piše na sajtu OKC Abrašević, a više o njihovim aktivnostima možeš naći i na njihovoh FB stranici  https://www.facebook.com/pages/OKC-Abra%C5%A1evi%C4%87/200960543257632?fref=ts

Ukoliko vas je ova priča zainteresovala pogledajte i video ispod:

http://www.youtube.com/watch?v=KlLvOGkzZp8

Slične vesti