18.1 C
Belgrade
01/06/2023
region vizuelne umetnosti

UKS-poziv umjetnicima

 

url:http://www.uks.no

Norveška umjetnička inicijativa UKS poziva umjetnike/ce da prijave svoje umjetničke projekte,koji bi se realizovali u okviru UKS umjetničkog programa.

Konkurs je otvoren za cjelovite projekte,u trajanju 4 do 8 sedmica,kao i za manje projekte,inicijative i događanja.Mogu se prijaviti umjetnici/ce i kustosi/ce,a predhodno iskustvo nije nužno.Prijave razmatra direktor i umjetničko vijeće UKS-a.

Cjeloviti projekt uključuje honorar,budžet za produkciju,izložbeni prostor te potencijalne dodatne publikacije.Ne prihvataju se projekti koji su već realizovani u Norveškoj.

Manji projekti,vanjski i neformalni podhvati različitih magnituda,formata i sadržaja i motiva uključuju honorar,no ne uključuju automatski budžet za produkciju,iako se o tome može pregovarati.

Tekst prijave trebao bi biti maksimalno 600 riječi,te uključivati sinopsis i opis projekta.Prijava treba biti na engleskom ili norveškom jeziku i sadržavati budžet,CV,kontakt informacije.

Dodatni materijal može sadržavati maksimalno 5 slika(jpg 72 dpi,maksimalne dimenzije 900px),te tri HTML linka,koji se mogu odnositi na javni servis(Vimeo,SoundCloud i td),gdje su pohranjeni filmovi i zvučni zapisi umjetnika/ce.

Prijave se šalju isljučivo online.

Krajnji rok za prijavu je 1.april 2012.godine.

Slične vesti