11.9 C
Belgrade
24/03/2023
promocije region Srbija vesti

U susret Svetskom danu dečje knjige biće održana književna radionica koju će voditi Ljubivoje Ršumović

U susret Svetskom danu dečje knjige – 2. aprilu, sutra će u Dečjem odeljenju Biblioteke grada Beograda „Čika Jova Zmaj“ biti održana književna radionica, koju će voditi pisac Ljubivoje Ršumović, dok će u knjižari Delfi SKC izdavačka kuća „Laguna“ organizovati program za decu iz Prihvatilišta

U biblioteci „Čika Jova Zmaj“ biće postavljene izložbe ilustracija Boba Živkovića i knjiga Ršumovića, ovogodišnjih kandidata Srbije za Andersenovu medalju, dok će pobednici literalnog konkursa na temu „Kako bi Tom Sojer danas izgledao“, učenici petog razreda Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ Sofiji Pantić biti uručena nagrada – laptop.

U okviru „Lagunine“ akcije prikupljaja knjiga za biblioteku Prihvatilišta, započetu krajem oktobra pod nazivom „Knjiga za lepši osmeh“, u knjižari „Delfi“ poznate ličnosti imaće priliku da se upoznaju sa decom iz Prihvatilišta i daruju im knjige.

Tom prilikom jedan od najpopularnijih dečjih pisca, Ršumović, ispričaće nekoliko najzanimljivijih delova iz knjige „Ujdurme i zvrčke iz antičke Grčke“, dok će se mališani iz Prihvatilišta prisutnima predstaviti pesmama koje su sami napisali.

Svetski dan dečje knjige obeležava se 2. aprila, na dan rođenja najpoznatijeg pisca bajki Hansa Kristijana Andersena (1805-1875).

 

Slične vesti