U NOVOM PAZARU IZLOŽBA SLIKA NATAŠE PRTINAC

Filed under: izložbe,Srbija |

Peta samostalna izložba

Nataša Prtinac   Novi Pazar – U galeriji Multimedijalnog centra 23. septembra 2011. godine otvorena je peta samostalna izložba akademske slikarke Nataše Prtinac iz Novog Pazara, koja predstavlja opus njenog stvaralaštva u prethodne dvije godine.

  Ovom izložbom Nataša je kroz ulje na platnu predstavila svoje viđenje poimanja savremene umjetnosti kroz jednu vrstu figuracije, koja u osnovnim oblicima ima ženu istoka i zapada kao motiv. Ona ne suprodstavlja te dvije strane, već na lirski način objašnjava šta nosi žena istoka i zapada, i opšte šta nosi žena u istoriji umjetnosti. Ova izložba je otvorena pod pokroviteljstvom Turske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (TIKA).

   Nataša Prtinac je rođena u Smederevskoj Palanci 1974. godine, završila je srednju umjetničku školu ’’Đorđe Krstić’’ u Nišu, a diplomirala na Fakultetu likovnih umjetnosti odsjek slikarstvo u Prištini, u klasi profesora Hilmije Ćatovića. Nataša je jedan od osnivača Sandžačkog udruženja likovnih umjetnika (SULU) a od ove godine je član Umjetničkog savjeta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*