12.6 C
Belgrade
25/03/2023
promocije region sajam knjiga 2011 Srbija

Treći Trg na 56. Beogradskom sajmu knjiga

Dragi prijatelji,

sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da Treći Trg ove godine prvi put nastupa na Beogradskom sajmu knjiga sa preko 20 novih naslova.

 U okviru programa posvećenog portugalskom jeziku, koji je počasni gost ovogodišnjeg sajma, donosimo desetak dela i antologija autora iz luzofonih zemalja kao što su Gonsalo M. Tavareš, Mašado de Asis, Roderik Neone, Žorž Masedo, Žoao Maimona, Žoze Luandino Viejira, antologiju portugalske drame i antologiju angolske priče. Ovaj program organizovan je u saradnji sa Udruženjem Prijatelja Luzofonije.

 Od naših izdanja koja će biti predstavljena na sajmu izdvajamo novu ediciju svetske književnosti koja uključuje sledeće naslove:

Ivo Andrić. Lirika

Gonsalo M. Tavareš. Kvart (Portugal)

Mašado se Asis. Izabrane priče (Brazil)

Roderik Neone. Godina psa (Angola)

Tri portugalske drame

Antologija angolske priče

Jahim Topol. Hladnom zemljom (Češka)

Oven Martel. Drugi čovek (Vels)

Druga edicija koju predstavljamo obuhvata knjige izabranih pesama učesnika Beogradskog festivala poezije i knjige Trgni se! Poezija!:

Gonsalo M. Tavareš. 1 (Portugal) – dvojezično izdanje

Kateržina Rudčenkova. Granična senka (Češka) – dvojezično izdanje

Žaume S. Pons Alorda. Epic & Majestic (Španija) – dvojezično izdanje

Marko Pogačar. Portret s britvama (Hrvatska)

 Pored izdanja Trećeg Trga na našem štandu biće izložena i izdanja Društva Pismo, književni časopisi Pismo i Ruski almanah, i Društva Istočnik, časopis za veru i kulturu Istočnik i časopis Poezija, kao i knjige objavljene u bibliotekama Iskoni i 4x.

 Naš sajamski program uključuje različite kulturne sadržaje, čitanje poezije, susrete sa autorima i prevodiocima, kao i druženje s portugalskim piscem i pesnikom Gonsalom M.Tavarešom (29-30.10), češkom pesnikinjom Kateržinom Rudčenkovom (29-30.10) i piscima iz Angole (23-30.10).

 Pozivamo Vas da nas posetite na našem štandu br. 1412 koji se nalazi u hali 1, desno od info pulta.

 Vaš Treći Trg

Slične vesti