Home » Posts tagged with » anticka drama
Приказна за скитањето на Енеј од Троја до Италија

Приказна за скитањето на Енеј од Троја до Италија

Приказна за скитањето на Енеј од Троја до Италија се раскажа синоќа во Стоби. Приказна за скитањето на Енеј од Троја до Италија, каде станува и предок на римјаните. Ова го прикажува претставата Енеида, епска поема напишана од 29-та до 19-та година пред новата ера. Автор е Маром Вергилиј. Енеида е дел од репертоарот на […]