Home » Posts tagged with » антички театар
51-то „ОХРИДСКО ЛЕТО ЌЕ БИДЕ ОТВОРЕНО СО МУЛТИМЕДИЈАЛЕН СПЕКТАКЛ“

51-то „ОХРИДСКО ЛЕТО ЌЕ БИДЕ ОТВОРЕНО СО МУЛТИМЕДИЈАЛЕН СПЕКТАКЛ“

Со мултимедијалниот спектакл  „Трилогија Романа“ од Оторино Респиги, во продукција на шпанската компанија „Ла фура дел Баус“, на 12 јули, втоник, на Античкиот театар свечено ќе биде отворено 51 издание на најзначајната културна манифестација во земјата, фестивалот „Охридско лето“. Овој проект кој е дел од светската премиера, која по изведбата во Валенсија и Рим се […]