8.4 C
Belgrade
21/03/2023
esejistika književnost poezija proza region

SVESKA UPDATE 3

decembar, 2010

…ako neće brdo Muhamedu ….

Vjerov(j)atno ste primijetili da SVESKA ponekad putuje vozom a nekad se opet vozi vlakom. Namjerno. Baš  onako kako vi uspijevate da nas razumijete u oba slučaja tako i mi namjerno ne primjećujemo razliku dok se vozimo i putujemo. I mada smo svjesni da ih ima koji nam neće vjerovati ali mi nekako sa tim prevoznim sredstvom , koje se u svakom selu drugačije naziva, uspijevamo  do svog cilja. Bez prenemaganja oko njegovog imena.
Vozimo se dok putujemo a ponekad, nekim čudom,  ispostavi se i da putujemo dok se vozimo.

SVESKA je ponosna na raznolikosti koje je uspjela sakupiti u svom prvom online javljanju. Ponosna i na uvažavanje razlika i razlikovanje i naistosti u razlikama i na apsurdnost ove naše izjave.

Pred vama je prvo online javljanje SVESKE, SVESKA PRVA GODINA PRVA.  Njih jedanaest sa prozom i poezijom. Posve različiti u izrazu, svojstveni i originalni, prepoznatljivi. I, nekim čudom, posve razumljivi jedni drugima.

Naš  mailbox je pun. Od na eg posljednjeg updata javilo nam se 27 (i slovima-dvadeset i sedam) autora sa svojim radovima. Ima tu i romana, novela, kritika, eseja, i naravno puno poezije i proze. Nema nam druge nego se opet prihvatiti posla u potrazi za biserima i spremati SVESKU DRUGU, GODINA PRVA. Na sreču nekad nije potrebno saslušati ariju do kraja da bi se (pro)ocijenio GLAS, dovoljne su ponekad prve dvije tri note, naročito ako su FALŠ.

Na  mali konkurs nazivom JEŽURKA  je završen. SVESKA će između poslanih radova odabrati jedan i obradovati lijepom knjigom mladog pjesnika ili pjesnikinju.

Našem spisateljskom klubu uskoro će se pridružiti još   šest mladih autora i to je ono  što nas raduje. Nova i mlada krv koja se ne boji kritike.

Pišite nam.

SVESKA

decembar, 2010

info@taibuckur.com

Slične vesti