16.3 C
Belgrade
07/06/2023
izložbe Srbija vesti

Street art izložba „Belgrade Goes Weird“ – 2.07. @KM8, Savamala

Weird graff2Elektrika, Neurotitan i Urban Incubator predstavljaju

BELGRADE GOES WEIRD
– The Weird street art collective showcase –

KM8, Kraljevića Marka 8, Beograd
2. Jul 2014., 20h

Introducing:
Frau Isa http://frau-isa.tumblr.com/
Vidam (Peachbeach), Look (Peachbeach) http://www.peachbeach.de/
HRVB (Herr von Bias) http://www.herr-bias.de/
CONE http://www.herr-bias.de/
DXTR https://www.flickr.com/photos/dxtrs

https://www.facebook.com/theweirdcrew

Elektrika, Neurotitan i Urban Incubator Asocijacija Vas pozivaju da posetite izložbu Nemačko-Austrijskog street art kolektiva The Weird koja će biti otvorena 2. Jula sa početkom u 20 časova u ulici Kraljevića Marka broj 8, Savamala (galerija KM8).

Ovom prilikom, šestoro članova ovog izuzetno produktivnog kolektiva će se predstaviti svojim radovima ostvarenim u domenu ilustracije i različitih print tehnika.

The Weird je osnovan 2011-te godine i čini ga grupa od deset umetnika. U svojim ilustratorskim i street art radovima, The Weird kombinuju uticaje popularne urbane kulture, avangardnih likovnih pravaca XX veka, science fiction i b-horror filmova 80-tih, uz neizbežnu dozu humora i ironije karakterističnih za grafiti umetnost. Kvalitet i veština izvedbe njihovih radova nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, tako da je i spektar publike koja ih prati veoma širok – njihove eyeball-kicking kreacije su se do sada našle na mnoštvu javnih mesta, ali i u galerijama i art sajmovima širom sveta, ujedinjujući tako neformalnu street art scenu sa strukturiranim svetom savremene likovne umetnosti. Iako potiču sa street art scene, The Weird su aktivni i kao ilustratori, dizajneri, predavači i producenti elektronske muzike..

Izložba je prodajnog karaktera I otvorena je do 8. jula.

Projekat gostovanja street art kolektiva The Werid realizuje se zahvaljujući finansijskoj i tehničkoj pomoći Ministarstva Kulture Srbije, Austrijskog Kulturnog Foruma Beograd i Grada Pančevo, a kroz partnerstvo organizacija Urban Incubator (Beograd), Elektrika (Pančevo) i Neurotitan (Berlin).

Slične vesti