Saopštenje povodom rezultata konkursa „poziv na putovanje“

Filed under: rezultati konkursa,Srbija |

Na konkurs za književnu nagradu „Poziv na putovanje“ za Prvu i(li) Drugu proznu knjigu za 2011. godinu pristiglo je 106 neobičnih i zanimljivih rukopisa, različitih žanrovskih opredeljenja, koji su prihvatili avanturu da putuju sa nama.

Žiri u sastavu: Slobodan Vladušić, Vladimir Kecmanović, Dejan Stojiljković, Nikola Malović, Marko Krstić i Aleksandar Jerkov pažljivo je pročitao sve rukopise i tajnim glasanjem doneo odluku da se nagrada za najbolji rukopis ravnopravno dodeli Krsti Popovskom za rukopis Ej i Aleksandru Šurbatoviću za rukopis Upokojavanje prosektora Majerhofera.

Za rukopis Ej Krsta Popovskog glasali su Slobodan Vladušić, Dejan Stojiljkovići Marko Krstić, a za rukopis Upokojavanje prosektora Majerhofera Aleksandra Šurbatovića glasove su dali Nikola Malović, Vladimir Kecmanović i Aleksandar Jerkov.

Žiri posebno pohvaljuje sjajnu prvu priču iz rukopisa Zapisi s juga Aleksandre Đuričić.

Nagrada u vidu prvog primerka knjige biće uručena dobitnicima na predstojećem Sajmu knjiga u beogradu u okviru projekta „Putevi“ izdavačke kuće Mono&Manjana.

Cilj ove nagrade je da u najboljem duhu „Saveta mladom piscu“ Danila Kiša afirmišemo savremenu prozu izvan svih vanknjiževnih konotacija.

Žiri nagrade „Poziv na putovanje“ zahvaljuje se svim autorima sa željom da i sledeće godine nastavimo putovanje…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*