20.2 C
Belgrade
04/06/2023
izložbe Srbija vesti

Saopštenje Noć muzeja Novi Sad

NM 2014 kadar za film za AleksuNema odlaganja: Plan B

Novi Sad, 16.maj 2014 – U slučaju kiše program Noći muzeja u Novom Sadu planiran za otvorene prostore desiće na sledećim mestima:

– lokacija broj 4: plesni performans Indukcija žensko-muških odnosa  biće realizovan u holu Srpskog narodnog pozorišta

– lokacija broj 18: radionica, berza i izložba stripa Bunker fest biće realizovana u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine

– lokacija 27: kreativna dečija radionica Teatar od papira, prezentacija borilačke veštine Capoeira Akademija i koncert Ana Frlin & Jazz Propeleros, biće realizovani u Galeriji Matice srpske i Spomen-zbirci Pavla Beljanskog

– lokacija 34: multimedijalne izložbe, koreografske minijature i performansi Nokturno Kruga , Digital Muse – Technology and new media, DaNS plesni performans biće realizovani u ateljeima članova Udruženja umetnika Petrovardinske tvrđave “Likovni krug”

Programi na lokacijama 2 i 23 – “Umetnost uličnog 3D slikarstva” (ugao Trga Slobode I Zmaj Jovine ulice) i “Hrana za dušu I telo” (Riblja pijaca) biće realizovani bez obzira na vremenske prilike. Exit avantura u Noći muzeja koja je trebalo da se desi na tajnoj lokaciji pod vedrim nebom otkazuje se.

Ulaznice za novosadsku Noć muzeja mogu se kupiti u poslovnicama OTP banke u Novom Sadu – Bulevar Mihajla Pupina 6, Bulevar oslobođenja 80 i Rumenačka 1 – kao i u filijali u Temerinu, na GIGS TIX prodajnim mestima: Pariski magazin, knjižara Bulevar Books, Pangea Tours i prodavnice Dr Techno u Novom Sadu, u šoping centru BIG i  onlajn na gigstix.com.

Cena ulaznice u pretprodaji je 350 dinara, a tokom trajanja manifestacije moći će da se kupi po ceni od 400 dinara. Jedna ulaznica važi za svih  45 lokacija u Novom Sadu (za po jedan ulazak  na svaku  lokaciju). Ulaz je besplatan za decu mlađu od 7 godina i starije od 70 godina.

Noć muzeja u Novom Sadu je deo evropske i nacionalne Noći muzeja koja će se ove godine održati 17. maja u preko 40 zemalja Evrope. Prošle godine, u Novom Sadu zabeleženo je 120.000 poseta. Ove godine, publika će pratiti raznovrstan program na 45 lokacija u gradu i na Petrovaradinskoj tvrđavi. Radi lakšeg izbora sadržaja i bolje organizacije kretanja, organizatori predlažu korišćenje opcije Moja staza na vebsajtu Noći muzeja: www.nocmuzeja.rs.

http://youtu.be/UnMOzuTkTpY

Slične vesti