18.1 C
Belgrade
01/06/2023
proza Srbija stalni konkursi

Saopštenje Geopoetike: za pisce

Na našu adresu svakodnevno pristižu novi rukopisi, ukupno više od 600 romana, knjiga priča i drugih tokom jedne kalendarske godine. Naše finansijske mogućnosti, kao i visoki standardi do kojih držimo u našoj izdavačkoj kući, ne dopuštaju nam da iz te količine primljenih predloga objavimo više od dva rukopisa godišnje.
U cilju što bolje i ažurnije selekcije, „Geopoetika“ je uvela novi pristup u razmatranju vaših rukopisa i to podelila u dve faze:
Prva faza podrazumeva slanje predloga za objavljivanje uz dole pomenute podatke i priloge;
Druga faza podrazumeva čitanje celokupnog rukopisa i ona se sprovodi samo ukoliko je urednički tim doneo odluku da želi uvid u ceo rukopis na osnovu podataka I priloga iz prve faze.

Vaš predlog, dakle, treba da sadrži:

• podaci o autoru, kratka biografija sa kontaktima autora (najviše jedna autorska strana teksta)
• sinopsis dela (najviše tri autorske strane)
• žanr, obim i sadržaj dela ukoliko ga delo ima
• objašnjenje zašto smatrate da je Vaš rukopis važan da bi izdavačka kuća „Geopoetika“ trebala da ga objavi (jedna autorska strana)
Sve mora biti pripremljeno u štampanom obliku, odnosno otkucano na komjuteru, jednostrano na papiru formata A4, sa dvostrukim proredom.
Predlog za objavljivanje šaljite isključivo poštom na adresu:

IP „Geopoetika“
Dositejeva 13
11000 Beograd

Svi predlozi pristigli bez navedenih podataka i poslati na drugačiji način, neće se uzimati u razmatranje.

U roku od dve nedelje od prispeća predloga, urednički tim donosi odluku da li smo zainteresovani da dobijemo ceo rukopis na uvid kao drugu fazu u razmatranju, ili negativan odgovor kao konačnu odluku. O bilo kojoj vrsti odgovora da se radi, obavestićemo vas isključivo putem e-maila ili pismom koje ćemo poslati na vašu adresu.

Izvor: http://www.tvorac-grada.com/forum/viewtopic.php?t=16467

Slične vesti

1 comment

Lale 26/09/2012 at 09:08

Veoma pošteno što se tiče politike ove izavačke kuće. Samo da li će odgovor sa njihove strane stići baš nakon dve nedelje od prispeća zatraženog? Na prvi pogled sve izgleda čisto i pošteno, ali… ko zna da dušu ne grešimo. Živi bili – pa videli!

Comments are closed.